Begrippen en (online) marketingtermen

Veel ondernemers verdwalen in de hoeveelheid (online) marketingtermen. Niet zo raar natuurlijk, want je wilt als ondernemer natuurlijk het liefst focussen op je eigen producten en diensten.

Om je op weg te helpen, bespreken we op deze pagina de meest voorkomende (online) marketingtermen die in zowel het vakgebied als op deze website worden gebruikt. 

Marketingtermen

 • Wat is SEA?

  Zoekmachine adverteren of in het Engels Search Engine Advertising (SEA) is een veel gebruikte marketingactiviteit om een product, dienst of onderneming tegen betaling onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo maken het mogelijk om op verschillende manier te adverteren, zoals met kleine tekstadvertenties, shopping of afbeeldingen. Hierdoor verschijn je als onderneming tegen betaling op topposities (bovenaan of rechts) binnen de betreffende zoekmachines. Dit verbetert de vindbaarheid van je website en dus onderneming.

  Hulp nodig met SEA?

 • Wat is SEO?

  SEO staat letterlijk voor search engine optimization. In het Nederlands wordt naast deze afkorting ook de term zoekmachine optimalisatie gebruikt. Bij SEO zorg je er voor dat je goed gevonden wordt met de juiste zoektermen in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

  Zoekmachine optimalisatie is een continu proces en is niet beïnvloedbaar door biedingen binnen het budget zoals bij SEA – zoekmachine adverteren. SEO is een duurzaam marketingonderdeel, dat vooral op de langere termijn zijn vruchten afwerpt. Regelmatig bijsturen en evalueren is daarom van cruciaal belang.

  Hulp nodig met SEO?