Social Media Marketing

Bezoekers komen niet "zomaar" naar uw sociale media kanalen. U zult met ze in "gesprek" moeten komen door bijvoorbeeld interessante content te tonen. Hierdoor leert men uw website en bedrijf beter kennen wat de kans groter maakt dat deze uiteindelijk ook tot conversie (in welke vorm dan ook) overgaan. Wanneer u actief met sociale media marketing aan de slag gaat is het belangrijk om eerst de domeinen te claimen op de meest bekende sociale media kanalen als o.a. Facebook, Google+, Twitter, Linkedin, Instagram en mogelijke andere kanalen die interessant kunnen zijn in uw specifieke branche of niché.

Social Media Marketing is een uitstekende manier om een gesprek met uw doelgroep aan te gaan, denk hierbij aan loyaliteit, klanttevredenheid en het creëren van een merkvoorkeur.

 

Wat kun je met Social Media Marketing?

Voordat je je als marketeer op sociale media gaat begeven, zal je eerst goed moeten nadenken wat u wilt bereiken, om dit vervolgens om te zetten in een strategie. Denk aan doelstellingen als het vergroten van het bereik, ofwel zichtbaarheid. Het vergroten van de interactie met de doelgroep en het verkrijgen van feedback om bijvoorbeeld vervolgens nieuwe ideeën / inzichten te vergaren, of het realiseren van extra omzet. En zo zijn er nog een aantal mogelijkheden.

Houdt er rekening mee dat het bedrijven van marketing binnen sociale media een continue proces is die tijd, geld en capaciteit vergt.

 

Social Media Strategie

Om een start te maken met Social Media Marketing heeft u een goed doordachte strategie nodig. Bepaal daarom wat u wilt bereiken, wat uw doelstellingen zijn voor uw sociale media en vertaal deze naar een aantal succesfactoren. Alles start bij een heldere strategie, vandaaruit kunt u gaan experimenteren en de resultaten zichtbaar maken.

Sociale Media Marketing is niet een eenmalige activiteit, het vereist continue aandacht. En daarmee zult u ook middelen moeten vrijmaken om dit tot een succes te leiden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van unieke content, dan wel een online (adverteer)campagne afgestemd op de doelgroep en de geformuleerde doelstelling(en). Het optimaliseren van resultaten van (adverteer)campagnes en daarnaast goede rapportages om zo goede inzichten te krijgen.

Wilt u uw doelgroep actief bereiken. Denk dan ook eens aan social media adverteren

Interesse in een vrijblijvend advies gesprek?

Ik wil graag met jullie brainstormen

Op social media laat u zien wie je bent en waar je voor staat. Het geeft de identiteit weer en biedt daarnaast ruimte voor interactie met uw doelgroep.

Partner Badge Xolphin