Website optimaliseren? Zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf

Goed gevonden worden op het Internet

Zoekmachineoptimalisatie of ook wel genoemd is vandaag de dag een onmisbaar ingrediënt van uw online strategie. Wie wil scoren op het Internet, moet in de eerste plaats gevonden worden!

Met een SEO strategie kunnen we bezoekers aantrekken die ons bedrijf of product niet bij naam kennen. Daarom willen we achterhalen wat en op welke manier hij zoekt, zodat we dezelfde taal als onze potentiële klant kunnen gaan spreken.

Zoekmachine-optimalisatie begint bij de verbetering van uw website(s): de technische opbouw, de content (inhoud) en de links die van en naar uw website komen. Hieronder leest u een beknopt overzicht van de onderdelen van zoekmachine-optimalisatie.

 

Wat is zoekmachine-optimalisatie?

Zoekmachine-optimalisatie is het 'optimaliseren' van uw website en content waarbij de positie van uw website in de onbetaalde (organische) zoekresultaten van zoekmachines verbeterd wordt. Om uw website te optimaliseren voor zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat uw website technisch volgens de richtlijnen is opgemaakt en is het vaak nodig uw website en teksten te herschrijven om beter gevonden te worden op bepaalde zoektermen.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van de organische resultaten in Google die door zoekmachine optimalisatie beïnvloed kunnen worden.


 

Waarom zoekmachine-optimalisatie?

Zoekmachine-optimalisatie helpt uw bedrijf om beter gevonden te worden door (potentiële) klanten. Zoekmachine optimalisatie is niet beinvloedbaar door budget of geld zoals bij zoekmachine adverteren. Bij Zoekmachine optimalisatie wordt er door zoekmachines gekeken naar de relevantie ten opzichte van de zoekopdracht. Hierbij werken de verschillende zoekmachines op basis van een aantal richtlijnen.

Zoekmachine optimalisatie is een continu proces. Regelmatig bijsturen en evalueren is daarbij van cruciaal belang. Dankzij o.a. Google Analytics beschikt MediaZo! over uitgebreide bezoekers statistieken en kunnen we uw website bijsturen waar nodig.


 

Onderdelen van zoekmachine-optimalisatie

Zoekmachine-optimalisatie begint in de basis, namelijk de technische opbouw en structuur van uw website. Nadat uw website technisch voldoet kan het zoekmachineoptimalisatie proces beginnen voor uw website en de afgestemde zoekwoorden of zoekwoord combinaties. Hierna volgt het allerbelangrijkste traject van uw zoekmachine optimalisatie, nl. het onderhoud die de waardering van uw website in de zoekmachines waarborgen.

 

 


 

Content management en optimalisatie

Zoekmachines willen graag waardevolle en relevante content (inhoud) aanbieden aan hun bezoekers. Indien uw website(s) hierin slaagt zult u beloond worden met goede zoekresultaten die op hun beurt voor relevante bezoekers zorgen. Voordat de content van uw website wordt geschreven is het belangrijk om de juiste keywords te vinden waarop uw website gevonden dient te worden. Keywords zijn zoektermen waarop grote aantallen, potentiele klanten zoeken. Deze zoektermen worden vervolgens verwerkt in de content en metadata van uw website. Denk hierbij aan teksten, titels, keywords, alt-atributen en derdelijke).


 

Conversie en Google Analytics

U bent uiteraard meer geïnteresseerd in het aantal leads die uw website genereert dan de bezoekers-aantallen op uw website. Daarom is het belangrijk om het succes van uw website te gaan bepalen aan de hand van het aantal conversies. Dit zijn doelen die u samen met ons bepaald, bijvoorbeeld; het verzenden van een contactformulier of de online aankoop van een dienst of product. Pas wanneer u weet hoeveel, maar ook welke mensen op uw website reageren, kunt u het maximum uit uw investeringen halen.


Google Analytics
Zoekmachine-optimalisatie
is een continu proces. Regelmatig bijsturen en evalueren is daarbij van cruciaal belang. Dankzij o.a. Google Analytics beschikt MediaZo! over uitgebreide bezoekers statistieken en kunnen we uw website bijsturen waar nodig.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

 


 
 
Top

Support

Heeft u vragen over ondersteuning

support@mediazo.nl

Aanvragen

Voor al uw vragen over producten

info@mediazo.nl
 
MediaZo! facebook       MediaZo! twitter       Google+       MediaZo! linkedin


Zo! Xolphin Reseller

© Copyright 2008 - 2017