Adaptive websites

Op zoek naar een website die zich automatisch aanpast? 

Een adaptive website is een responsive website (of webshop) die zich niet alleen aanpast naar de schermresolutie, maar gebruikt ook scripts op de server om te herkennen welk apparaat de website bezoekt en/of de snelheid van de internetverbinding, zodat de inhoud en functionaliteit zich hieraan kan aanpassen. Hierdoor kunnen bepaalde nadelen van responsive websites worden ondervangen. Denkt u bijvoorbeeld aan te lange laadtijd op smartphones met 3g of 4g verbindingen. Bij een responsive website laden smartphones en tablets dezelfde hoeveelheid data op een 3g of 4g verbinding als een desktop op een razendsnelle glasvezelverbinding. De ervaring van de mobiele gebruiker kan daardoor niet optimaal zijn. 

Adaptive website vs. native app

Door het gebruik van een adaptive website kan de gebruikerservaring van bezoekers heel dicht in de buurt komen van een native app. Naarmate HTML5, de taal van mobiele browsers, meer mogelijkheden van de smartphone kan benutten, zullen webapps ook steeds meer op native apps kunnen lijken. 

Voordelen adaptive websites

Responsive en adaptive zijn de nieuwste toverwoorden in webdesign. De grootste voordelen van een adaptive website zijn o.a.

  • Groot gebruikersgemak op alle devices;
  • Bijna alle browsers ondersteunen een responsive of adaptive website;
  • Content staat op één url;
  • Onderhoud via één content management systeem;

Advies & Consultancy adaptive websites

Mediazo! is specialist in internet marketing. Van advies tot uitvoering en van onderhoud tot complete workshops om het maximale rendement uit Internet Campagnes te behalen. 

Partner Badge Xolphin