Betere samenwerking tussen (online) marketing en sales leidt tot omzetgroei

1 min. lezen

Overzicht

Een betere samenwerking tussen de afdeling (online) marketing en sales binnen een organisatie leidt tot een sterkere omzetgroei. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Andeta.  Deze cijfers onderbouwen de propositie van School for Customer Management. Deze snelgroeiende businessschool propageert intense samenwerking tussen marketing, verkoop en serviceafdelingen.

Bedrijven met een goede samenwerking tussen marketing en sales zouden vier keer zo vaak een omzetgroei van honderd procent moeten kunnen behalen dan ondernemingen met een minder goede samenwerking tussen deze twee afdelingen. Uit onderzoek van adviesbureau Andeta blijkt dat bij slechts 25 procent van de ondervraagde bedrijven daadwerkelijk een goede samenwerking tussen de afdelingen marketing en sales heerst. 

Het is een situatie die School for Customer Management CEO Hanny Philipse herkent: “Nog veel organisaties zijn traditioneel opgesplitst in silo’s met deelverantwoordelijkheden richting de klant. Een situatie waarbij diezelfde klant vaak niet is gebaat.”

In haar opleidingsportfolio propageert School for Customer Management verbinding tussen bedrijfsonderdelen, ten gunste van de klant. Philipse: “We leiden onze studenten kanaal- en afdelingsoverstijgend op.”
 
Om te kunnen samenwerken gebruiken steeds meer bedrijven technologieën, zo blijkt uit het onderzoek. Bijna vijftig procent van de ondervraagde organisaties gebruikt een crm-oplossing. Slechts zes procent maakt gebruik van marketing automation software. Bijna dertig procent geeft aan geen gebruik te maken van softwareoplossingen.

Volgens Philipse komt technologie ruimschoots aan bod in de opleidingen van School for Customer Management, maar is er tevens aandacht voor alle andere bedrijfskundige elementen zoals operations management, finance, quality en HRM.

Bron: School for customer management

Publicatiedatum 25/06/2013