EBay ontwikkelt shopping apps voor Google Glass

1 min. lezen

Overzicht

EBay is bezig met de ontwikkeling van online shopping-applicaties voor Google Glass. De e-commerce gigant is een van de bedrijven die meewerkt aan de b

‘EBay neemt deel aan het testprogramma van Google Glass en we zijn momenteel de verschillende gebruiksmogelijkheden voor Glass aan het onderzoeken’, vertelt Amanda Miller, woordvoerder van eBay, aan persbureau Reuters. Google Glass heeft een postzegelgroot interactief scherm in de linkerhoek van de bril, waarmee video’s kunnen worden opgenomen en afgespeeld, berichten kunnen worden gelezen en informatie vanaf het web kan worden opgevraagd.

Als eerste

EBay wil er zeker van zijn dat, wanneer Google Glass het nieuwe grote mobiele platform gaat worden, zijn online shopping-apps direct klaar zijn voor gebruik, zo meldt Reuters. EBay heeft momenteel al mobiele apps die shoppers kunnen gebruiken om een product uit de etalage van een fysieke winkel op het online platform te vinden en aan te schaffen. Het is nog onbekend wat de functies worden van eBay’s apps voor Google Glass.

Proefkonijnen

Google onthulde gisteren een aantal namen van bedrijven die zich net als eBay voor het testprogramma hebben aangemeld, schrijft The New York Times. Zo kunnen consumenten met de eerste versie van Google Glass straks overal het nieuws lezen op CNN.com, modetips krijgen van Elle en herinneringswaarschuwingen ontvangen van Evernote. Ook zijn social media als Facebook, Tumblr en Twitter een samenwerking aangegaan met Google.

De eerste versie van Google Glass is beschikbaar voor een kleine groep early birds die 1.500 dollar neertelden voor de bril. Binnenkort deelt Google zo'n achtduizend brillen uit aan mensen uit de VS die aan een wedstrijd deelnamen door te twitteren met de hashtag #ifihadglass. In Nederland zal de bril voorlopig nog niet op de markt komen.

Eerder deze week schreef gastblogger Marjolein Koppelaar een blog over Google Glass en de link met e-commerce.

Bron: twinklemagazine.nl

Foto bron: Denis Radovanovic & Shutterstock.com

Publicatiedatum 21/05/2013