Google gaat onzichtbare delen websites meten

1 min. lezen

Overzicht
Een nieuwe tool van Google Analytics informeert websitehouders welke gedeeltes van hun webpagina daadwerkelijk zichtbaar worden voor bezoekers.

Google breidt zijn website-analysedienst uit met een tool die precies kan aangeven welke gedeeltes van websites vaak niet zichtbaar zijn voor bezoekers. Google Browser Size is een visualisatie van de vensterinstellingen van de browser van alle bezoekers. Door de uiteenlopende schermgroottes van websitebezoekers kan voortaan inzicht worden verschaft bij functioneler webdesign.

Volgens Google is deze nieuwe informatie een significante factor bij websitestatistieken. In een blogpost geeft het bedrijf het voorbeeld van een website waarop de bezoeker naar beneden moet scrollen om een potentiele aankoop toe te voegen aan het winkelmandje. Browser Size kan meten of bezoekers de moeite nemen dit te doen omdat de knop in eerste instantie niet zichtbaar is.

Webpagina's onderling te vergelijken

Bij de weergave van de nieuwe dienst kan de keuze worden gemaakt tussen alle bezoekers en die van mobiele apparaten. Er is ook de optie om meerdere pagina's van je website te vergelijken met elkaar. De resultaten worden weergegeven in percentages, waarmee vervolgens de contouren van webvensters een beoordeling krijgen.

Google rolt zijn nieuwe dienst de komende week stap voor stap uit. Tijdens dat proces vraagt het gebruikers om feedback te leveren om de laatste verbeteringen aan te brengen. Overigens is Browser Size een eindproduct van de testfase in het voormalige Google Labs, destijds zag de tool er nog wat oudbollig uit. Over ongeveer een maand moet de nieuwe versie geïntegreerd zijn.

Bron: Webwereld

Publicatiedatum 05/06/2012