Moderne digitale nieuwsbrief; houd rekening met mobiele weergaves

2 min. lezen

Overzicht

In de afgelopen drie jaar is het gebruik van smartphones ge

Een paar van die cijfers:

  • In de leeftijdgroep van 18 tot 24 zakte het gebruik van web-based e-mail in 2011 in de VS met 34% en steeg het gebruik van mobile e-mail met ruim 32%.
  • Er wordt tegenwoordig meer e-mail mobiel gelezen dan op een desktop e-mailprogramma of via webmail. Volgens statistieken wordt 38% van alle e-mails nu op een mobiel apparaat geopend, 33% op de desktop en 29% in webmail. 

Organisaties houden nog te weinig rekening met dit toenemende gebruik. E-mails en websites worden vaak nog opgemaakt voor desktop gebruik. Daarbij wordt vaak vergeten het design aan te passen voor het mobiele gebruik. Door responsive design toe te passen, los je dit probleem op en stoom je jouw websites en e-mails klaar voor mobiel gebruik.

Wat is responsive design?

Responsive design is een designtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale CSS3 code genaamd “media queries”. Met deze media queries kan je gemakkelijk bepalen welke stijl wordt toegepast wanneer je e-mail of website wordt geopend op een digitaal apparaat zoals een smartphone.

Responsive design komt er dus op neer dat de inhoud en layout van je e-mail aangepast wordt aan de hand van bv. schermgrootte, schermresolutie en oriëntatie van het scherm (landscape of portrait). Zo kom je niet alleen de gebruikers tegemoet die je e-mails lezen op desktop of via webmail maar ook zij die je e-mails lezen op hun mobiele apparaat. Je draagt dus bij aan een betere user experience!

Wanneer zet ik dan responsive design in?

Voor je al je tijd en moeite stopt in die optimalisatie van je e-mails (en websites) is het goed om te weten voor wie je dat doet. Leest jouw doelgroep je e-mails wel op hun smartphone of tablet? Analyseer daarom eerst je klantenbestand en de statistieken van je e-mailcampagnes om te zien of de toepassing van responsive design wel zin heeft.

Vraag bijvoorbeeld aan ontvangers of ze de mobiele versie willen ontvangen via een wijzigingsformulier of een klik in de nieuwsbrief. Of vraag dit meteen bij hun aanmelding voor je nieuwsbrief.

Wilt u meer weten over het design van een nieuwsbrief of hoe dit in te zetten is, neem eens contact op met onze specialisten.

Bron: Marketingfacts

Publicatiedatum 19/11/2012