Smartphone of tablet als shopping device

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Over een jaar zullen wereldwijd meer webpagina

Uit een recente studie van Nielsen blijkt dat de tablet vaker wordt gebruikt om online te kopen of winkelaanbod te onderzoeken.

Het aandeel van tablets in het mondiale webverkeer groeide afgelopen jaar met 300 procent

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde update van de Adobe Digital Index. De groei is tien keer zo groot als die van het smartphones-aandeel. Het moment nadert waarop tablets de smartphones voorbij gaan als online traffic generator. Volgens Adobe is het rond komende jaarwisseling al zover:

 

tablet of smartphone

Aankoop en oriëntatie

Interessant is te kijken naar het winkelgerelateerde gebruik van mensen met smartphones en tablets. Nielsen onderzocht het in de Verenigde Staten. Te zien is dat 42 procent van de tablet-gebruikers al eens iets kocht op zijn apparaat (hoe vaak en voor hoeveel is niet bekend), tegenover 29 procent van de smartphone-bezitters. Ook voor oriëntatiedoeleinden wordt de tablet door meer mensen ingezet dan de smartphone (66 procent versus 57 procent).

On the go

De smartphone blijkt on the go een belangrijke rol te vervullen: om winkels te vinden, om prijzen te vergelijken, wensenlijstjes bij te houden of coupons te verzilveren.

Publicatiedatum 15/05/2012