menu

Overstappen naar Exchange 365 e-mail van Microsoft

Extra informatie

Wij informeren u graag hoe u het beste deze overstap kunt maken. Wij leveren deze oplossingen als u dit wenst met de ondersteuning van onze IT partner of in samenwerking met uw eigen partner. Zo kunt u snel professioneel aan de slag. 

U heeft al een professionele mailbox vanaf € 50,- excl. BTW per jaar met wel 50GB opslag, (gedeelde) mailboxen, (gedeelde) agenda’s, contacten en notities die op alle apparaten te synchroniseren zijn! Niet te vergeten dat het geheel uit te breiden is met Office 365 licenties tot een volledig office pakket. Wij adviseren u graag over dit product.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de grootste verschillende met de standaard e-mail service?

Er zijn een aantal zeer belangrijke verschillen te opzichte van de standaard e-mail service meegeleverd in onze webhosting:

- Exchange 365 biedt standaard tot 50GB ruimte per e-mail account waardoor u geen kostbare webhosting ruimte gebruikt.
- Exchange 365 is een professionele e-mail oplossing met de voordelen van een eigen server omgeving. Denk hierbij aan gedeelde agenda's, gedeelde mailboxen en meer.
- Exchange 365 biedt de mogelijkheid tot backuppen en eenvoudig terugzetten op e-mail account niveau.
- Exchange 365 is volledig compatibel met PC, MAC en alle smartphone en tablet applicaties in omloop.
- Exchange 365 biedt een web-portaal waar u ten allen tijde toegang heeft tot e-mail, maar ook agenda en adresboek!

Hoe kunt u over te stappen?

Indien u ervoor kiest om via ons uw e-mail te professionaliseren via Exchange 365 van Microsoft begeleiden wij u bij de te nemen stappen. We zullen dan een korte inventarisatie maken hoe de huidige e-mail ingericht staat, en hoe u deze momenteel gebruikt. Als dit duidelijk is en we weten wat u exact wenst te gebruiken zullen wij u een totaal oplossing voorleggen.

E-mail behoud bij overstap?

In veel gevallen heeft u uw e-mail account ingesteld staan als een POP account. Dit betekend dat uw e-mail reeds op lokaal uw computer staat. Wisselen van e-mail account zal in de meeste gevallen ervoor zorgen dat naast de nieuwe Exchange mailbox, de e-mail lokaal op uw computer beschikbaar blijft.

Maakt u gebruik van een IMAP instelling bieden wij eenvoudige ondersteuning om de e-mails automatisch te laten migreren naar deze nieuwe Exchange omgeving. Daardoor kunt u zorgeloos overstappen zonder ook maar iets kwijt te raken.

Backup mogelijkheden?

Het is mogelijk om los van de standaard oplossing ook een uitbreiding te nemen om backups te laten uitvoeren. Wij bieden samen met onze IT partner een volledige backup aan voor slechts een paar euro per maand. De backup is bedoeld mocht er onverhoopt het e.e.a. volledig verwijderd zijn ( ook uit de prullenmand ) en u wenst dit toch terug te halen. De backup omvat dan zowel agenda als e-mail.

Eenmalige instelkosten

Bij het inrichten van uw account bij Microsoft worden diverse zaken ingesteld. Daarbij wordt door ons in samenwerking met onze IT partner gezorgd voor een correcte inrichting van uw domeinnaam en webhosting. Voor deze werkzaamheden vragen wij per e-mail account eenmalige een vergoeding van € 12,50 excl. BTW.

Hoe moet ik de e-mail instellen?

Doordat Exchange 365 werkt als een exchange account is dit breed ondersteund door alle apparaten in omloop. Daardoor is het in de meest gangbare programma's afdoende om te kiezen om een "Exchange account" toe te voegen, waarna u uw gebruikersnaam en wachtwoord invult. Meestal is de installatie dan binnen enkele seconden gereed en kunt u van start met e-mail, agenda, notities en adresboek.

Wanneer heeft u een IT partij nodig?

Mocht het middels onze schriftelijke toelichting om de e-mail box in te stellen niet lukken, dan kunt u er het beste voor kiezen om een IT partij in de arm te nemen die u begeleid. Wij kunnen namelijk enkel op de mailboxen ondersteuning bieden. Hardware ondersteuning laten wij in alle gevallen door specialisten doen.

Waarom 365 Exchange en geen Google Mail?

Wij bieden in feite Exchange 365 aan omdat wij hier simpelweg de meeste goede ervaringen mee hebben. Zowel op gebruik als op betrouwbaarheid scoort Exchange 365 goed. Daarom kunnen wij samen met onze IT partij hier goede ondersteuning op geven. Mocht u liever een oplossing van Google verkiezen of een hele andere oplossing kunt u het beste terecht bij een IT partij die de juiste kennis in huis heeft.

Daarnaast is het zo dat Exchange 365 eenvoudig uit te breiden is naar een Office 365 licentie waardoor u ook direct voorzien bent van de laatste versies van de veel gebruikte Office applicaties als Outlook, Word, Excel, Powerpoint en nog veel meer.

Welke uitbreidingsmogelijkheden zijn er?

Zoals we aangeven kan eenvoudig vanuit een Exchange 365 licentie uitgebreid worden naar bijvoorbeeld een Office365 licentie. Hierin zijn per situatie talloze mogelijkheden. In principe kunnen we dit herleiden naar een 3-tal optie groepen. Namelijk:

1. Standaard Exchange 365 waarbij enkel online e-mail met Agenda, Notities en Contactpersonen
2. Online Office365 licentie waarbij de bekende Office pakketten via de webbrowser te gebruiken zijn. U kunt dus Word, Powerpoint en Excel in een web-versie gebruiken. Deze wordt dan niet geïnstalleerd op uw computer.
3. Volledig Office365 pakket waarbij u naast de Exchange faciliteiten, en Web-versie van het Office pakket, ook daadwerkelijk een licentie krijgt om deze op tot wel 5 apparaten te installeren per e-mail account. Denk aan laptop, PC, smartphone, tablet etc.

Wat als ik niet overstap?

In feite blijft u dan gebruik maken van de service oplossing die u nu heeft. Echter de kwaliteit die wij adviseren bij zakelijke e-mail zal dan ontbreken. Ook als u overstap op een duurder webhosting pakket zal dit de e-mailservice altijd slechts een basis oplossing zijn. Om te voorkomen dat uw waardevolle zakelijke communicatie niet verloren gaat, adviseren we u nu al over te stappen om op een betrouwbare manier gebruik te kunnen blijven maken van uw e-mail en uiteindelijk nog veel meer!

Hoe zit het met "bulk" e-mailings?

Daadwerkelijke e-mailings die u naar een groot adres bestand wilt versturen, worden via een apart e-mail platform verstuurd los van uw normale zakelijke communicatie. Als u reeds e-mailings via onze Mailmanager of een andere E-mailing programma verstuurd kan dat blijven werken zoals dit nu al doet. Doet u dit nog handmatig dan is het tijd om u hierover ook te laten adviseren.

 

 

 

Partner Badge
Xolphin