Op maat gemaakte portals voor internationaal gebruik
Juli 2019
Op maat gemaakte portals voor Boels DIY Rental zorgen voor eenvoudig internationaal gebruik voor organisatie en bezoeker

Na een succesvolle samenwerking met Boels Rental in 2010 voor Boels Jobs, sloegen we in 2014 opnieuw de handen in elkaar. Voor dit nieuwe project werd bewust gekozen voor outsourcing om meer kennis in huis te halen. Al snel werd er gedacht aan Mediazo. Dit keer ging het om de ontwikkeling van een compleet nieuw systeem waarbij zowel Boels als de consument zal profiteren van optimaal gebruiksgemak. Een opdracht waar wij van Mediazo graag meer over vertellen.

Terug naar klantcases

Mediazo Marketing & Development

Klantcase | Boels DIY

Resultaten waar wij trots op zijn
Mediazo! Case

Goedwerkend en gebruiksvriendelijk systeem dat sinds zijn lancering is uitgerold naar zestien landen en vijf labels van Boels DIY Rental.

Responsive website zorgt voor opvallend meer bezoekers.

Mediazo! Case
Mediazo! Case

Dankzij het ontwikkelde systeem nog maar één bestand met input nodig voor volledige koppeling alle verschillende landen.

Vervolg samenwerkingen met Boels Rental voor andere onderdelen binnen de organisatie door gebruik nieuwe generatie techniek. 

Mediazo! Case
Wie is Boels DIY Rental?
De bekendste kwaliteitsmateriaalverhuurder voor de doe-het-zelver in Europa

Boels Rental staat bekend als een van de meest bekende verhuurbedrijven in Europa op het gebied van machines, gereedschappen en catering- en evenementeninrichting. Sinds de start in 1977 is Boels Rental blijven groeien en heeft zich weten te vestigen in elf landen met meer dan 400 filialen. Aangezien de omvang van de organisatie flink is toegenomen, is er gekozen om een splitsing te maken in verschillende afdelingen. Voor de doe-het-zelvers is de afdeling Boels DIY Rental in het leven geroepen. Een onderdeel van de organisatie dat ondertussen in onder andere Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland actief is. “Huur het materiaal voor elke klus in uw bouwmarkt,” is de boodschap die Boels DIY Rental uitdraagt.

Boels DIY Rental kiest voor innovatie

Voldoen aan nieuwe wensen en behoeftes in het huidige onlinelandschap

Tot 2014 bood de website van Boels DIY Rental het productaanbod en kon de consument vinden waar hij de materialen kon huren. Maar door onder andere de snelle veranderingen in het online landschap merkte Boels DIY Rental dat de website niet meer voldeed aan het hedendaagse gebruik: het is tijd voor vernieuwing.

Verouderde techniek

De opkomst van smartphones en tablets heeft het huidige internetgebruik flink veranderd. De oude website van Boels DIY Rental werkte wel op deze apparaten, maar bood niet het gewenste gebruiksgemak.

Geen centraal beheer

De tweede reden waarom Boels Rental voor deze afdeling vernieuwing nodig had, was omdat door de groei het beheer door het team van Boels Rental niet meer haalbaar was. In de oude situatie werd er gewerkt met verschillende portals, die elk op zijn eigen manier werkten. Dit maakte het systeem erg onoverzichtelijk om te gebruiken.

Samen met Boels DIY Rental aan de slag met een oog op de toekomst
Het voorkomen van veroudering in de snelle wereld van internet

Samen met de marketingafdeling van Boels Rental zijn we aan de slag gegaan met het project. Door middel van gesprekken, brainstormsessies en de eerste grafische ontwerpen werden de prioriteiten en behoeftes helder. Belangrijk voor Boels Rental is dat het systeem werd ontwikkeld met het oog op de toekomst. We stonden dus voor de uitdaging om een systeem te ontwikkelen dat meegroeit met de organisatie, zonder zeker te weten hoe de toekomst eruitziet. Met ons eigen Zolive-framework wisten we dit te verwezenlijken. Doordat we dit framework op maat kunnen opbouwen en bestaande software zonder moeite kunnen integreren, sluit het goed aan bij de wensen en behoeftes van Boels Rental. De websites kunnen op deze manier centraal beheerd worden voor alle landen waar Boels DIY Rental actief is. Het team van Boels kan zelf content beheren. Een punt dat voor de organisatie belangrijk is.

Naast het op maat gemaakte systeem wilde Boels Rental met zijn nieuwe portals het gebruiksgemak van de bezoekers aanpakken. Doordat de websites responsive zijn, kan de online productcatalogus eenvoudig en optimaal gebruikt worden op desktop, tablet en smartphone. De websites zijn ook voorzien van een adviesfunctie. Door middel van de ‘kluslijst’ kan de bezoeker zijn eigen (geadviseerde) benodigdheden toevoegen. Deze lijst kan geprint, gemaild of in een persoonlijke account worden opgeslagen. 

De functionaliteiten binnen dit project zijn een graag geziene uitdaging voor ons team.

Cédric Müller, eigenaar Mediazo

Hier ging Mediazo mee aan de slag
Websitedesign en implementatie

Het ontwerpen van de website zodat het past binnen de huisstijl van Boels Rental en het vanuit een centraal punt beheerd kan worden in het Zolive Dashboard. Lees meer...

Websiteoptimalisatie

Het continue optimaliseren van de website en de software up-to-date houden om het websitebezoek en conversies te verhogen. Lees meer...

Actualiseren van productcatalogus

De processen rondom het actualiseren van de productcatalogus aan de hand van aangeleverde bestanden. Lees meer...

Ondersteuning

Het helpen rondom processen van de website en het oplossen van eventuele problemen. Lees meer...

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak direct een afspraak met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil graag mijn online positie verbeteren!