Online portal met oneindige uitbreidingsmogelijkheden
Juni 2020
Innovatieve op maat gemaakte portal voor Huurcheck met oneindige uitbreidingsmogelijkheden biedt verhuurmakelaars veilig en verantwoord verhuren

Huurcheck was op zoek naar een compleet nieuw systeem dat oneindig kan worden uitgebreid en aangepast naar de behoeftes van de makelaars. Doordat de oprichters eerder al werkten met Immozo, software die door Mediazo speciaal voor makelaars is ontwikkeld, kwam de samenwerking voor dit project ook snel tot stand.

Terug naar klantcases

 

Mediazo Marketing & Development

Klantcase | Huurcheck

Resultaten waar we trots op zijn
Mediazo! Case

Aanhoudende groei van nieuwe makelaars voor Huurcheck door optimaal gebruiksgemak. 

Mijnhuurdossier.nl gelanceerd als tweede portal.

Mediazo! Case
Mediazo! Case

Een stabiele basis applicatie ondanks de continue doorontwikkeling.

Langdurige betrokken samenwerking met Huurcheck.

Mediazo! Case
Wie is Huurcheck?
De totaaloplossing om verhuurdossiers volledig veilig geautomatiseerd te verwerken

Huurcheck ging in 2016 van start en had een duidelijk doel voor ogen: dé oplossing zijn om fraude en onvolledige verhuurtransacties tegen te gaan in de verhuursector. Huurcheck biedt kennis, documentatie en handige tools aan verhuurmakelaars op een centrale plaats. Verhuurtransacties worden onafhankelijk door Huurcheck gevalideerd en voorzien van een verhuurcertificaat. Hiermee zorgt Huurcheck ervoor dat de deskundigheid van verhuurmakelaars en de betrouwbaarheid en transparantie van verhuurtransacties wordt gewaarborgd. Ondertussen zijn er al meer dan 1.000 geregistreerde makelaars die gebruik maken van deze dienst.

Al meer dan 10 jaar werken wij samen met Mediazo en dat is niet voor niets. Bij Huurcheck bedenken wij innovatieve softwareoplossingen die vaak nog niet bestaan. Het meedenken in software-technische mogelijkheden, gebaseerd op de perfectionistische ideeën vanuit Huurcheck, realiseren altijd de optimale oplossing voor de gebruiker. 

Alex Faraco, Directeur Huurcheck.nl

Van idee naar realisatie
Het doel van Huurcheck: snel van start met een responsive portal in een veilige omgeving

Het idee voor Huurcheck was er, nu moest er nog gekeken worden hoe dit gerealiseerd kon worden. Bij de realisatie van een project als Huurcheck moet er met verschillende aspecten rekeningen worden gehouden, waaronder veiligheid en bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast had Huurcheck twee specifieke eisen voor het systeem.

Snel van start

Het systeem moest op korte termijn in gebruik worden genomen en aanpassingen moeten snel kunnen worden doorgevoerd. Daarnaast moest er rekening worden gehouden met de toekomst. Het systeem moest zo worden opgebouwd dat toekomstige behoeftes eenvoudig kunnen worden toegevoegd zonder te veel aanpassingen te moeten doorvoeren.

Schaalbaarheid: overal en op verschillende apparaten te gebruiken

De doelgroep voor dit systeem zijn makelaars. Aangezien makelaars veel op weg zijn moet de portal overal eenvoudig te gebruiken zijn. Een responsive systeem is een echte must: eenvoudig en veilig te gebruiken op smartphone, tablet en desktop.

Een project in fases
Samen met Huurcheck bouwen aan een oneindig bouwpakket

Samen met Huurcheck zijn we gaan brainstormen en hebben we een plan van aanpak opgesteld. Om het systeem snel online te krijgen, hebben we het project opgesplitst in verschillende fases. Door het gebruik van ons Zolive-framework was dit eenvoudig te verwezenlijken. Doordat we dit framework op maat kunnen opbouwen, is het eenvoudig om gedeeltes later toe te voegen of te verwijderen.

Na slechts zes maanden zijn we met een sterke basis online gegaan. Het voordeel hiervan was dat we meteen feedback kregen van de makelaars. Op deze manier konden we snel de kinderziektes eruit halen. Na de testperiode zijn er een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Vervolgens konden we het systeem verder opbouwen met de integratie van een aantal nieuwe functionaliteiten. Waaronder een koppeling met BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit systeem voert online ID-checks en kredietvalidatie van persoonsgegevens uit. Ook werd er op verzoek van de deelnemende makelaars een documentgenerator toegevoegd.

Ondertussen is de portal van Huurcheck flink gegroeid en maken ruim 2.000 makelaars gebruik van dit systeem. Daarnaast is er door het succes van Huurcheck ook een systeem ontwikkelt (op vraag van makelaars) dat zich richt op de huurders van de makelaars: mijnhuurdossier.nl. Momenteel werken we nog steeds aan de doorgroei van Huurcheck. Door veranderingen in wetten en de verhuurmarkt is en blijft het een doorlopend project. We hebben nog regelmatig brainstormsessies en overleggen met het team van Huurcheck over toekomstige mogelijkheden en verbeteringen van het systeem.

De flexibele houding van Mediazo mogen we niet vergeten. Bij Huurcheck schakelen wij snel op basis van de klantbehoefte en de tijdsgeest. Dat vergt een flink aanpassingsvermogen vanuit de ICT-hoek, zodat Huurcheck succesvol kan blijven groeien.

Alex Faraco, Directeur Huurcheck

Hier ging Mediazo mee aan de slag
Designontwerp

Het ontwerpen van de portal zodat het past binnen de huisstijl van Huurcheck. Lees meer...

Implementatie portal

Het bouwen van de portal zodat het vanuit een centraal punt beheerd kan worden in het Zolive Dashboard. Lees meer...

Portaloptimalisatie

Het continue optimaliseren van de portal en de software up-to-date houden om het bezoek te verbeteren. Lees meer...

Ondersteuning

Het helpen rondom processen van de portal en het oplossen van eventuele problemen. Lees meer...

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak direct een afspraak met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ben ook op zoek naar een op maat gemaakt online systeem.