5 belangrijke aandachtspunten voor SEO in 2015

1 min. lezen

Overzicht

Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO genoemd) veranderd continu. Het is belangrijk om bij te tijd te blijven en zo de concurrentie een stapje voor te blijven. Hieronder benoemen wij dan ook 5 belangrijke aandachtspunten voor zoekmachine optimalisatie in 2015. 

SEO 2015SEO evolueert verder

Ook in 2015 evolueert zoekmachine optimalisatie (SEO) verder en is het voor iedereen die met Internet Marketing bezig is belangrijk om bij de tijd te blijven. Hier presenteren wij dan ook 5 belangrijke aandachtspunten voor SEO in 2015.

Mobiel & Wearables

Dat mobiel een forse groei doormaakt is inmiddels een understatement. De verwachting is dat 2015 veel verandering zal brengen in het zoekgedrag van consumenten. Zo zullen er steeds meer zoekopdrachten via mobiel of wearables (o.a. smartwatches) gaan plaatsvinden. Zorg ervoor dat uw website of webshop "mobile friendly" is en zet mobiele optimalisatie hoog op uw marketingkalender.

SEO Basics

De basis van zoekmachine optimalisatie (SEO Basics) blijven nog altijd van enorm belang in het optimalisatie proces. Zorg ervoor dat uw website of webshop voorzien is van gelikte metadata en uitstekende content. 

Audio / Voice zoekopdrachten

Er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van audio/voice zoekopdrachten. Zeker op mobiele apparaten en wearables zullen de voice-searches steeds meer geraadlpeegd worden. 

Lokale zoekmachine optimalisatie

Wanneer u een webshop of website heeft dan is het ook belangrijk dat u het belang van lokale zoekmachine optimalisatie leert. U zult merken dat veel kansen verstopt zijn in het regionale (en zelfs lokale) zoekverkeer. Eerder publiceerden wij enkele tips om lokaal beter gevonden te worden. 

Effectieve Google Updates

In 2015 verwachten wij nog enkele updates in het algoritme van Google. Wees er bewust van dat Google uw website of webshop steeds meer op kwaliteit zal beoordelen waardoor er een verschuiving in uw posities in Google kan plaatsvinden. 

Heeft u vragen of wilt u eens vrijblijvend in contact komen met de internet marketeers van MediaZo! om uw vraagstukken voor te leggen? Neem dan direct contact met ons op! 

Publicatiedatum 28/01/2015