Apple Maps blijkt mokerslag voor Google Maps

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Apple Maps is meer dan een jaar een feit. In september van 2012 introduceerde Apple samen met iOS 6 zijn eigen kaartendienst. Een reactie op het feit dat Google weigerde Apple toegang te geven tot de stemgestuurde navigatie die Android-gebruikers wel standaard in hun kaarten-app hadden zitten.

De cijfers zijn afkomstig van comScore, een Amerikaans bureau dat zich vooral richt op het analyseren van gebruik van internet en apps. Het bureau becijferde dat Google Maps op zijn hoogtepunt, vlak voor september 2012, door ongeveer 35 miljoen iOS-gebruikers in de VS gebruikt werd. Vandaar de dag zijn daar nog 6,3 miljoen gebruikers van over, dit is inclusief ongeveer 2 miljoen gebruikers die Apple Maps niet kunnen gebruiken omdat ze nog op iOS 5 werken.

Google Maps was voorheen sterk geïntegreerd in iOS, op het homescreen was de app zichtbaar als ‘Kaarten’. De app ‘Kaarten’ is gebleven, maar bevat nu Apple’s eigen kaartendienst. In de eerste maanden kreeg Apple Maps veel kritiek, de dienst bleek een aantal fouten te bevatten en routes klopte net altijd. Apple CEO Tim Cook bood zijn excuses aan, nam interne maatregelen en beloofde snel verbetering.

Inmiddels worden nog regelmatig verbeteringen en nieuwe features aan Apple Maps toegevoegd, er zijn ook aanwijzingen naar OV-functionaliteit gevonden. Toen Google recent aankondigde hun kaartendienst van reclame te gaan voorzien, gaven veel lezers aan Apple Maps wederom een kans te geven.

Related tags: marketing, mobile website

Bron: onemorething.nl

Publicatiedatum 13/11/2013