Google mijn bedrijf

2 min. lezen

Overzicht

Met Google mijn bedrijf kunnen bedrijven gemakkelijk gevonden worden op Google zoeken, Google maps en Google+. 

Wat is Google mijn bedrijf?

Google mijn bedrijf is een aanvulling op een website en advertenties. Met de bijbehorende sociale functies kan een bedrijf zich onderscheiden wanneer ze naar het bedrijf zoeken. Daarbij zorgt u ervoor dat klanten de juiste informatie over het bedrijf kunnen vinden.

Eigenaren kunnen contact leggen met klanten door berichten en foto's te delen of op klantreviews te reageren. Zo kunt u ook analyseren of uw klanten via Google zoeken, Google Maps of Google+ bij u terecht komen. 

Wat zijn de voordelen van Google mijn bedrijf?

Word gevonden: Trek nieuwe klanten aan wanneer ze naar uw bedrijf zoeken op Google zoeken of Google maps. 

Contact leggen: Communiceer met klanten via berichten, foto's, reviews en mogelijke hangouts op uw Google+ pagina. 

Gemakkelijk beheren: Met de functie "insights" kunt u controleren hoe klanten zoeken en interactie hebben met uw bedrijf. 

Wanneer u al actief bent op Google+ dan vindt uw upgrade naar Google mijn bedrijf automatisch plaats. Zo niet, dan kunt u onderstaande stappen volgen om ook uw bedrijf aan te melden. 

Aanmelden:

1. Ga naar Google.com/intl/nl/business/ en klik op "uw bedrijf op Google"

2. Zoek uw bedrijfsnaam in Google maps. Klik op uw bedrijfsnaam om uw bedrijf te verifiëren door uw unieke identificatiecode aan te vragen. U kunt uw code ontvangen per telefoon of per briefkaart. 

3. Als uw bedrijf NIET op Google Maps staat vermeld, dan kunt u uw bedrijf toevoegen. Klik hiervoor op "uw bedrijf toevoegen" en vul de bedrijfsgegevens in. 

4. Ga naar het dashboard "mijn bedrijf" om uw bedrijfsgegevens te bewerken. U kunt uw bedrijfsgegevens wijzigen en een website of foto's aan uw pagina toevoegen. 

Alles wordt online beschikbaar wanneer uw pagina geverifieerd is. U kunt deze op elk moment bekijken en bewerken via het dashboard "mijn bedrijf". 

Hoe kunt u uw klanten helpen via Google mijn bedrijf? 

Na het verifiëren van de pagina, kunt u, als bedrijfseigenaar iemand toevoegen als beheerder. Om een beheerder toe te voegen klikt u op "instellingen" en vervolgens op "beheerders toevoegen". na het invullen van het emailadres van de betreffende persoon klikt u op "uitnodigen". 

Aanmelden en optimaliseren van Google mijn bedrijf

Meer weten over Google mijn bedrijf? Neem dan ook eens contact op met de internet marketeers van MediaZo! 

Publicatiedatum 10/04/2015