Iedereen heeft lokale of regionale zoekmachine optimalisatie nodig

2 min. lezen

Overzicht

Wanneer u een website of webshop heeft dan is het belangrijk dat u het belang van lokale- en/of regionale zoekmachine optimalisatie leert.

Wanneer u (nog) niet aan de slag bent gegaan met lokale en/of regionale zoekmachine optimalisatie (SEO) voor uw website dan zal dit nieuwsbericht u wellicht bewegen om dit onderwerp in uw marketingplan op te nemen. Door uw website of webshop beter in te richten en af te stemmen op uw regio en locatie, zult u merken dat er veel kansen verstopt liggen in het regionale zoekverkeer. In dit nieuwsbericht delen we enkele tips om uw website of webshop organisch beter vindbaar te maken voor lokale en/of regionale traffic.

1. Gebruik de Provincie en plaatsnaam in de titel van de webpagina. Door deze aanpassing door te voeren hebben wij diverse klanten enorm zien stijgen in de gerankte zoekmachine resultaten;

2. Gebruik de Provincie en plaatsnaam ook in de headings ( H1, H2, H3 ). Het is belangrijk om tenminste één keer de Provincie en/of plaatsnaam te vernoemen in de headings van uw website;

3. Gebruik de Provincie en plaatsnaam in de URL. Uiteraard is dit lastig om op de homepagina van uw website te realiseren, maar er zijn meerdere webpagina's binnen uw website of webshop. Desnoods maak deze aan als landingspagina binnen uw structuur.

4. Gebruik de Provincie en plaatsnaam ook in uw content. Het is natuurlijk ook belangrijk om de Provincie en/of plaatsnaam te noemen in uw content zodat zowel de bezoekers maar ook de Google zoekspider begrijpt in welke regio uw website/webshop actief is.

5. Gebruik de Provincie en plaatsnaam in uw meta-description. Ja, natuurlijk weten we dat de meta-description niet ècht een rol speelt in het ranking algoritme van Google. Toch kan dit bijdragen tot een betere vindbaarheid van uw website of webshop en draagt absoluut bij aan het CTR ( Click-Through-Rate ) van uw vermelding.

6. Gebruik de Provincie en plaatsnaam in de ALT-text van uw afbeeldingen. We zien het nog al te vaak dat bedrijven geen optimaal gebruik maken van ALT-text op afbeeldingen. Maak gebruik van deze mogelijkheid en vul de ALT-text met relevante zoektermen i.c.m. de Provincie en plaatsnaam.

7. Integreer Google Maps en laat deze verwijzen naar uw Google Plus Vermelding. Het is goed om de Google Maps Plugin toe te voegen op uw website of landingspagina's om de regionale en lokale vindbaarheid nòg duidelijker op de kaart te zetten. Ook dit zal het CTR ( Click Through Rate ) bevorderen.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie (SEO)? Neem dan ook eens contact op met één van onze internet marketeers en laat u overtuigen van de noodzaak en kansen die zoekmachine optimalisatie uw bedrijf of organisatie te bieden heeft. U kunt ons bereiken op 046-4588505 of vul het contactformulier in.

Publicatiedatum 21/11/2014