Mobiel verdringt desktop snel

1 min. lezen

Overzicht

Mobiel zal de desktop snel gaan verdringen als voornamelijkste online verkoopkanaal voor de retail. Dit voorspelt Valentijn Bras, directeur van Scoupy, in de aanloop naar zijn presentatie tijdens het M-Commerce Event op 5 Februari in Amsterdam.

Smartphones winnen terrein

"De smartphone en tablet groeien in rap tempo naar elkaar toe, dat zie je nu al". Dat zegt Bras tegen Twinkle Magazine. "De verkoop van tablets neemt af, terwijl smartphones alleen maar groter worden. Toen de iPhone 6 Plus werd geïntroduceerd vonden de meesten het een tè groot apparaat, maar nu blijkt het toch een zéér gewilde en populaire smartphone. Ik denk dat er een cross-over gaat plaatsvinden waarbij smartphones en tablets uiteindelijk één grote versie van de smartphone worden".

Desktop maakt plaats of verdwijnt

Dit nieuwe type mobiel zal de 'oude' desktop doen verdwijnen als online verkoopkanaal, denkt Bras. Er gaat de komende jaren nog zoveel komen op het gebied van mobiel. Aanbieders zijn daarom nu dan ook bezig hun website "responsive" of "adaptive" te maken, wat direct voor een omzetstimulans gaat zorgen en waardoor de desktop voorbij wordt gestreefd door de tablet en de smartphone. Als dat niet al gebeurd is! 

De desktop wordt nu nog vooral gebruikt om producten te kopen, omdat nog veel webshops en websites niet "responsive" zijn. Bij een voor mobiel geoptimaliseerde webshop zie je dat steeds meer bezoekers van mobiel komen. Logisch, daar kijk je als consument ook vaker op. 

Bron: Twinkle Magazine

Wacht niet langer en speel in op deze ontwikkeling

Als ondernemer is het belangrijk om op deze ontwikkeling in te springen. De internet marketeers van MediaZo! staan daarom ook voor u klaar om ook uw website of webshop responsive te maken. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan en laat u inspireren 

Publicatiedatum 16/01/2015