Top 5 meest gemaakte fouten in websites en webshops

1 min. lezen

Overzicht

We doen allemaal wel eens wat fout, maar het goede nieuws is dat we leren van onze fouten. Wat zijn de meest voorkomende fouten in websites? En hoe kun je het wel goed doen? 

1. Goedkope website hosting

De prijs kan goed klinken, maar de gevolgen iets minder. Goedkope website hosts hebben als gevolg dat jouw website met duizenden andere websites op een drukke server zit, waardoor de laadtijd van je pagina omhoog gaat. Dat heeft een impact op je SEO: Google houdt bij hoe snel je pagina laadt, en zendt je meer traffic als je website dat aan kan. 

2. Slechte planning en/of te ambitieus

Het klinkt simpel, maar veel mensen gaan hier de mist in. Weet wat je wil met je website en werk het nauwkeurig uit. Doe research naar vergelijkbare websites in jouw niche. En maak vooral niet de fout om te ambitieus van slag te gaan: 

3. Verkleinen van foto’s & plaatjes

Een andere veel gemaakte fout is het gebruik van te grote foto’s en die vervolgens te re-sizen op je website. Als je een banner ruimte hebt van 150×150 bijvoorbeeld, gebruik dan ook een fotootje van 150×150. Doe je dit niet, dan kan dit de laadtijd van je website verlengen en de bandwidth vergroten.

4. Teveel en slecht gebruik van advertenties

We willen allemaal geld verdienen met websites, maar denk goed na voordat je je website belaadt met advertenties. Google houdt in de gaten hoeveel advertenties je hebt geplaatst, en houdt niet van teveel advertenties. Scott zegt dat hij pas begint met advertenties met minimaal 75,000 – 100,000 pageviews per maand. 

5. Content = King

De inhoud van je website is de reden waarom mensen naar je website komen – en ook waarom ze terugkomen. Zorg dus voor regelmatige updates met goede, relevante content

Meer weten over de juiste inzet van een website of webshop? Neem dan eens contact op met één van onze accountmanagers.

Publicatiedatum 15/05/2012