Zes op de tien Nederlanders gaat mobiel online

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Van de 12,4 miljoen internetgebruikers in Nederland ging 60 procent in 2012 mobiel online.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In 2011 gebruikte nog de helft van de internetgebruikers mobiele apparatuur om online te gaan.

Onder mobiele apparatuur worden laptops, mobiele telefoons en tablets verstaan. De smartphone wordt door 47 procent van de internetbevolking gebruikt en is daarmee het populairst. De laptop volgt met 34 procent en 19 procent van de internetgebruikers ging in de eerste drie maanden van 2012 online op een tablet.

Er zijn in Nederland in totaal 12,4 miljoen internetgebruikers. 96 procent van de 12- tot 75-jarigen is wel eens online.

Smartphone 

Gebruikers van mobiele telefoons zijn het actiefst op internet. Twee derde van de smartphone-eigenaren gaat daarmee elke dag of bijna elke dag online. De mobiele telefoon wordt vooral gebruikt om te e-mailen, sociale netwerken te gebruiken en het nieuws te lezen. Van de mensen die nooit mobiel internetten, zegt 73 procent dat ze geen internet nodig hebben buiten werk of huis. 16 procent vindt mobiel internet te duur en 11 procent weet niet hoe het werkt. 

Jongeren 

De grootste stijging van mobiel internetgebruik is te zien bij jongeren tussen de 12 en 25 jaar. In 2007 gebruikte 21 procent een mobiel apparaat om op internet te gaan. Dit jaar is dat 86 procent. Zo'n 22 procent van de Nederlanders tussen de 65 en 75 jaar gaat mobiel online. Vijf jaar geleden was dat nog 6 procent.

Mobiele website nodig? Zie ook het volgende artikel hier

Bron: nu.nl

Publicatiedatum 23/10/2012