10 SEO Tips voor bedrijven

2 min. lezen

Overzicht

Zoekmachine optimalisatie tips (SEO)

SEO Tip 1 – Verminder uw ‘duplicate content’

Verminder de hoeveelheid ‘duplicate content’ ( dubbele inhoud ) op uw webpagina’s. Zorg ervoor dat één URL is verbonden aan één pagina. Een ander alternatief is om de metatag “noindex” mee te geven aan mogelijke ‘dubbele’ pagina’s.

SEO Tip 2 – Meta titel en –omschrijving

Zorg ervoor dat elke pagina van uw website voorzien is van een goed omschreven en passende (meta) titel en –omschrijving. De titel en omschrijving is het eerste wat zowel zoekmachines, maar belangrijker, ook de bezoekers lezen. Verplaats u in de schoenen van deze potentiële bezoeker(s) en stelt u zich eens de vraag af ; ‘ zou ik er zelf op clicken? ‘.

SEO Tip 3 – Menu

Een website menu is een belangrijke bron van links tussen tal van webpagina’s. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat al deze links gevolgd kunnen worden door zoekmachines. Wanneer uw website gebruikt maakt van Flash elementen, zorg er dan voor dat de links elders op de website in HTML worden geplaatst.

SEO Tip 4 – Laadtijd van uw website

Draag zorg voor een goede laadtijd van uw website door gebruik van geoptimaliseerde afbeeldingen en –code. Wanneer u afbeeldingen plaatst op uw website valt het  .PNG bestandsformaat aan te bevelen. Zorg er tevens voor dat deze meteen in het gewenste eindformaat verwerkt worden op uw website.

SEO Tip 5 – Onderhoud en updates

Update uw website met enige regelmaat en zorg voor toevoeging van ‘unieke’ content. Maak bijvoorbeeld gebruik van actuele nieuwsberichten, gerelateerd aan uw niche. Meer content betekend simpelweg ook meer kansen in zoekmachines met meer potentiele pagina’s van uw website in de zoekmachine resultaten van o.a. Google.

SEO Tip 6 – Regionaal en lokaal

Richt uw internet marketing campagnes op de regionale- en zelfs lokale markt. Wanneer u regionaal- of lokaal actief bent met uw bedrijf kan het interessant zijn om relevante pagina’s te schrijven voor elke regio of plaats.

SEO Tip 7 – Relevante pagina’s

Mensen zoeken websites die relevant zijn aan hun zoekopdrachten in Google. Neem daarom de tijd om elke pagina op de juiste manier in te richten en bezoekers aan te trekken. Elke pagina van uw website kan gerelateerd zijn aan één of meerdere zoektermen uit Google.

SEO Tip 8 – Multibrowser capabel

Een belangrijke factor in zoekmachine optimalisatie is en blijft de multibrowsercapabiliteit. Zorg ervoor dat uw website in elke internet browser zoals Internet explorer, Google Chrome, Safari, Firefox etc correct werkt. De beslissing om ‘door te clicken’ is door een potentiële bezoeker snel gemaakt.

SEO Tip 9 – Niet gevonden

Zorg ervoor dat uw website een zg. 404-pagina bevat.

SEO Tip 10 – Onderzoek de juiste zoektermen

Zorg voor een gedegen zoekwoord(en) combinatie onderzoek. Door uw content af te stemmen op de relevante zoekopdrachten van de bezoekers maakt u meer kans ‘gematched’ te worden. Concentreer u niet enkel op de top-traffic zoekwoord combinaties, er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Concentreer u ook op bijvoorbeeld regionale- of zelfs lokale webpagina’s of denkt u eens aan een vraag- en antwoord pagina met specifieke antwoorden in uw niche.

 

 

 

Publicatiedatum 18/09/2013