7 soorten twitteraars: welke ben jij? [infographic]

2 min. lezen

Overzicht

Ik twitter, jij twittert, wij twitteren. Het platform Twitter is populair. Uit recent onderzoek blijkt dat Nederland ongeveer 1 miljoen actieve Twitteraars telt. De gemiddelde leeftijd van de Twittergebruiker is 24,5 jaar. Leuke feiten, maar dat zegt nog niet alles. Want wist je dat er zeven soorten twitteraars zijn?

De onderstaande infographic is afkomstig van The Myndset. Zij delen Twittergebruikers in in zeven categorieën. Een korte beschrijving van elke categorie:

The social star

Deze Twitteraar is een actieve gebruiker. Hij of zij heeft veel volgers. Dit komt mede door het delen van krachtige content en de interactie met anderen. Bekende Twittergebruikers die in dit rijtje thuis horen zijn Brian Solis (@briansolis), Ann Handley (@marketingprofs), Jeremy Waite (@jeremywaite) en Mitch Joel (@mitchjoel).

The butterfly

Deze gebruiker gaat het gesprek aan met verschillende Twitteraars, de hele dag door. Twitter is voor hen een primair communicatiemiddel. The butterfly is actief, sociaal en deelt goede content. Een hoog aantal followees is een streven, maar ook zoveel mogelijk volgers hebben.

The distant star

De meeste Twitteraars die in deze rubriek vallen zijn beroemdheden. The distant star is vaker off- dan online. Deze gebruiker heeft invloed, maar verkiest liever zijn of haar privacy dan alles online te delen met anderen.

The private eye

Onderzoek van Beevolve toont aan dat ongeveer 12 procent van de Twittergebruikers een afgeschermd profiel heeft. In het meeste geval zijn dit vrouwen en actieve twitteraars. Een ‘slotje’ wil niet zeggen dat deze gebruiker niet interessant is om te volgen. Zo laat het voorbeeld uit deze visualisatie zien dat het account @WIDIKIDIW ruim 400.000 volgers heeft, ondanks een afgeschermd profiel.

The cycler

‘Ik volg veel mensen om zo weer veel volgers te krijgen.’ The cycler heeft de strategie om degene te volgen die hem of haar volgt. Twitter is voor hem of haar een spel, waarbij het draait om zoveel mogelijk volgers te hebben. Een strategie ten aanzien van tweets? Dat kent the cycler niet.

The listener

In tegenstelling tot the cycler kijkt deze gebruiker niet naar de cijfers. The listener plaatst weinig tweets en gebruikt zijn of haar Twitteraccount voorzichtig. Afwachtend en luisteren zijn kernwoorden.

The egg head

Gebruikers die in deze categorie vallen zijn inactief op Twitter. Een account is ooit aangemaakt en daar blijft het dan ook bij. Misschien heeft deze Twittergebruiker een (klein) duwtje in de rug nodig. Wil je meer kenmerken lezen van de zeven verschillende Twitteraars? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Welke twitteraar ben jij

 

Bron: frankwatching

Publicatiedatum 21/11/2013