Google geeft pagina zoekresultaten nieuwe layout

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe layout voor zijn pagina met zoekresultaten. De nieuwe pagina toont niet langer zoek-tools aan de zijkant, maar aan de bovenkant van de pagina. De nieuwe layout is nog niet te zien in Nederland.

De nieuwe layout maakt de zoekresultaten niet breder, maar verplaatst alleen zaken: de zoek-tools, zoals de mogelijkheid om snel te zoeken naar afbeeldingen of nieuws of een zoekopdracht te vernauwen tot een bepaalde taal of periode, zijn nu verplaatst naar de bovenkant van de pagina. Nu staan die nog aan de linkerzijkant. Het nieuwe design met meer witruimte moet rustiger ogen, zegt Google.

De pagina met nieuwe layout is vooralsnog alleen te zien in de Verenigde Staten. Een uitrol in andere landen volgt snel, zegt de zoekgigant. Testers konden het nieuwe uiterlijk van de zoekpagina al sinds deze zomer voorgeschoteld krijgen. Google verandert geregeld het uiterlijk of de functionaliteit van zijn pagina met zoekresultaten.

Google is altijd bezig met de usability in hun webdesign. Mediazo kan ook u helpen met een test van uw design. Hoe ervaren bezoekers uw website. Neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Publicatiedatum 07/11/2012