Google Glass komt naar Limburg

1 min. lezen

Overzicht
Google Glass, de met veel geheimzinnigheid omgeven nieuwe vinding van Google, zal eind deze maand in Limburg worden gedemonstreerd in de Oolderhof in Herten. Het is de eerste uitvoerige presentatie van Google Glass in ons land.

De Amerikaan Tim Stevens, hoofdredacteur van het webmagazine Engadget, komt naar Limburg om Google Glass te tonen en de mogelijkheden ervan uit de doeken te doen. Stevens behoorde tot het originele testpanel dat door Google werd geformeerd om Glass in het diepste geheim uit te proberen. 

Google Glass is een als bril uitgevoerde draagbare computer met een projectieschermpje waarmee de gebruiker, door met zijn stem of hoofdbewegingen bevelen te geven, alles kan doen wat een smartphone ook kan zoals: e-mails lezen, foto’s maken, films maken, routes opvragen, data opvragen, ‘face to face’-telefoneren. De bril loopt vooruit op een toekomst waarin zogeheten ‘augmented reality’, de enorme hoeveelheden data die beschikbaar komen, in de publieke ruimte, kunnen worden ontvangen, gebruikt en gedeeld. Google Glass heeft zowel lovende als kritische reacties gekregen. Het apparaat wordt erkend als meer dan een gadget, een technologisch speeltje, vanwege de schier onuitputtelijke toepassingen. Zorgen over privacy (een Google Glass-gebruiker kan bijvoorbeeld anderen filmen zonder dat die daar erg in hebben) zijn ook geuit. Dat de bril naar Herten komt heeft te maken met de initiatiefnemers. Achter Dutchwork.tv, de initiatiefnemer, zitten onder andere Jessica van de Pasch en Mike van Rijswijk die in maart van dit jaar al een TEDx naar Roermond-Herten wisten te halen, de eerste conferentie van het prestigieuze evenement in Midden-Limburg. Voor de presentatie van Google Glass zijn twee dagen ingeruimd: 27 mei (business) en 28 mei (publiek, ochtend/middagsessie).

Voor beschikbare plaatsen en prijzen zie: www.dutchwork.tv

Bron: Dagblad de Limburger

Publicatiedatum 13/05/2013