iPhone 5 20 procent dunner met 4-inch scherm

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
De nieuwe iPhone is 20% dunner en 1 centimeter langer, daarmee krijgt hij dus een 4 inch-scherm. Dat schrijft Jeremy Horwitz van iLounge, de man die eerder al voorspelde dat de nieuwe iPad onder andere een betere camera zou krijgen. Die voorspelling, en een aantal andere, kwamen uit. Reden genoeg om serieus te luisteren naar wat hij zegt:

Groter, metalen achterkant

Het scherm van de nieuwe iPhone wordt groter, de iPhone 5 groeit één centimeter naar 12,5 centimeter. Doordat de iPhone alleen in de lengte groeit, hoeft Apple geen ingewikkelde dingen te doen om alle software aan te passen. De achterkant van de iPhone 5 wordt ook aangepakt, het glas wordt volgens Horwitz vervangen door metaal.

Dunner

De iPhone 4S was nog geen centimeter dik, zijn opvolger wordt nog eens 20 procent dunner. De nieuwe iPhone wordt bijna 2 millimeter dunner, zodat er maar 7,4 millimeter overblijft. De winst wordt mede behaald door het gebruik van nieuw Gorilla Glass 2, waardoor het glas sterker én dunner is.

Nieuwe Dock Connector

Tot slot krijgt de iPhone 5 een nieuwe Dock Connecter die kleiner is dan de vorige en wordt nu niet veel groter dan de speaker of microfoon van de iPhone 4 en 4S.

Bron: icreatemagazine.nl

Publicatiedatum 04/05/2012