Uitbreiding domeinextensies vanaf midden 2013

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Tegen het eind van dit jaar zal het bestaande aantal extensies zoals .com en .nl met enkele honderden nieuwe varianten zijn uitgebreid. De eerste moeten halverwege 2013 beschikbaar komen.

Dat meldt persbureau AP op basis van een gesprek met de CEO van de ICANN, de organisatie die de infrastructuur van het internet beheert.

Volgens de ICANN zullen de eerste nieuwe extensies vooral in het Chinees zijn. De eerste Engelstalige zullen tegen eind april worden aangekondigd. Het gaat dan vooral om extensies waar niet door meerdere partijen op is geboden zoals .cadillac en .vegas.

Extensies waar door meerdere partijen op is geboden zoals .app, .music. en .tech, laten waarschijnlijk wat langer op zich wachten. In totaal hebben vorig jaar zo'n 2000 bedrijven en groepen van particulieren biedingen uitgebracht op 1400 voorgestelde nieuwe extensies. 

 

Wildgroei

De plannen voor de uitbreiding van het aantal extensies stuitten aanvankelijk op bezwaren van critici die bang waren voor een 'wildgroei' waarbij ieder bedrijf een eigen extensie zou bedenken.

Volgens de ICANN zal dit niet gebeuren, omdat voor iedere nieuwe zo'n 140.000 euro betaald moet worden. Daarnaast wordt volgens de organisatie niet zomaar iedereen toegestaan een extensie vast te leggen.

 

Bron: NU.nl

Publicatiedatum 27/02/2013