De kansen van online communicatie voor B2B [infographic]

1 min. lezen

Overzicht

Door de komst van social media zijn online media belangrijke communicatiemiddelen geworden. Het delen en verkrijgen van informatie is voor iedereen makkelijker geworden. Ook in de zakelijke markt is de verschuiving van offline naar online op te merken. Vandaag in de serie infographic Day de kansen van online communicatie voor B2B.

De onderstaande infographic is ontwikkeld door The Chat Shop, naar aanleiding van de whitepaper ‘Real time. Real people. Real conversations’. In dit document zoomen de makers in op de drie belangrijkste trends van online communicatie en de kansen voor B2B bedrijven.

Doelgroep wil interactie…

Uit de visualisatie blijkt onder andere dat social media belangrijke platformen zijn voor de B2B-doelgroepen. Een ruime meerderheid vindt dat organisaties social media moeten inzetten en maar liefst 85 procent verwacht interactie op deze platformen. Maar slechts 36 procent van de B2B-ondernemingen doet dit op Facebook.

Het populaire sociale netwerk zet men met name in voor zendactiviteiten, zoals het publiceren van informatie (85 procent) en content in de vorm van media (62,4 procent). Interactie met de doelgroep staat op de derde plaats, gevolgd door klantenservice (27,2 procent) en acties/giveaways (23 procent).

…en ondersteuning in het koopproces

Niet alleen social media zijn belangrijke online kanalen voor B2B-doelgroepen. Van deze groep vindt 39 procent het belangrijk relevante e-mail te ontvangen. Het is voor hen een belangrijke informatiebron in het koopproces. Ook chatten is een belangrijk online middel: 90 procent van de mensen gelooft dat dit een nuttig kanaal is. Bijna driekwart van de doelgroep vindt de corporate website een belangrijke medium in het beslissingsproces en 83 procent wil daarbij graag een hulp ontvangen. Wanneer men geen hulp krijgt geeft de helft het op.

Wil je meer weten over de kansen van online communicatie voor B2B-organisaties? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic kansen online communicatie

Bron: frankwatching.com

Publicatiedatum 10/05/2013