Een stappenplan voor een social media strategie [infografic]

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

In 13 stappen naar een succesvolle social media strategie

Hoe zorg je er nou voor dat social media effectief geïntegreerd wordt binnen jou organisatie of bedrijf? Met onderstaande infografic leggen we het proces uit van het creëren van een sociale media strategie.

De waarde van een sociale media strategie

Wanneer bedrijven en organisaties sociale media willen inzetten dan spelen verschillende processen binnen deze organisatie een rol. Een strategie voor sociale media zorgt ervoor dat er goed wordt nagedacht over de inhoud, maar ook dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Deze strategie beschrijft het hoe en waarom van je (online) activiteiten en biedt het je inzicht in je (inter)acties. Met een duidelijk doel voor ogen kun je ook makkelijk en beter de ROI van social media toetsen. Een sociale media strategie staat echter niet op zichzelf, maar is een onderdeel van het totale communicatieplan van je bedrijf. Een juiste strategie biedt de basis voor het (online) succes van jouw bedrijf. 

Stappenplan sociale media

Vaak weten bedrijven en organisaties niet waar ze moeten beginnen. MediaZo! helpt je daarom op weg met diverse infografics die het gebruik van o.a. facebook beschrijven. Hieronder tref je een stappenplan aan voor een succesvolle sociale media strategie. 

Voor meer infografics kijk ook eens op onze website en Facebook-pagina van MediaZo! 

Infografic Facebook Strategie

Publicatiedatum 25/05/2012