Facebook lanceert video advertenties

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Vanaf juli verschijnen video-advertenties in het nieuwsoverzicht van Facebook. Facebook speelt hiermee in op de groeiende advertentiemarkt voor online tv- en video.

De advertenties zullen, net als bij andere websites met video advertenties, automatisch afspelen. Het geluid staat in de eerste instantie uit, zet de gebruiker dit aan dan begint de video opnieuw. Volgens een rapport in de FT zullen adverteerders als Unilever, Ford Diageo, American Express en Coca-Cola waarschijnlijk gaan experimenteren met video-adverteren op Facebook.

Om te voorkomen dat de video’s teveel irritatie oproepen bij de gebruiker en de impact van de adverteerders te vergroten, zal er maaar één video van een merk per dag afgespeeld worden in het nieuwsoverzicht van de gebruiker.

Volgens de FT zal Facebook ongeveer twintig euro rekenen per duizend bekeken video’s. Er wordt aangenomen dat Facebook tegen het eind van het jaar $4m per dag kan verdienen en dit kan groeien naar $500miljoen tot $1.4miljard.

Vorige week presenteerde Facebook zijn inkomsten over het eerste kwartaal: $1.46 miljard en een bedrag van $375miljoen aan mobiele advertenties.

Volgens eMarketer zal de videoadvertentiemarkt in 2013 in de US ongeveer $4.1 miljard waard zijn.

 

Bron: Brand Republic.

Publicatiedatum 08/05/2013