Ga aan de slag met programmatic marketing

2 min. lezen

Overzicht

Marketing is het meest effectief als de juiste boodschap wordt geleverd aan de juiste persoon, op het juiste moment. Programmatic Marketing maakt dit mogelijk door online marketing aan de hand van data over verschillende kanalen heen te automatiseren. Hierdoor kunnen consumenten op grote schaal nauwkeuriger worden benaderd. En dat leidt tot grotere relevantie, een hoger CTR en dus (uiteindelijk) ook meer omzet. 

Wat is programmatic marketing? 

De zogenaamde 'customer journey' is er de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden. Consumenten gebruiken steeds vaker meer verschillende apparaten om online te gaan. Hierdoor is het moeilijker om gerichte campagnes in te zetten met relevante boodschappen. 

Programmatic marketing is het gebruik van technologie en data om automatisch en in real-time display advertentieruimte in te kopen en online marketing campagnes in te zetten. Zo bereikt u de juiste persoon, op het het juiste moment, met de juiste boodschap. 

Wat zijn de voordelen van programmatic marketing?

Efficiëntie

Automatisch bieden optimaliseert het aantal relevante klikken dat u kunt ontvangen binnen uw (beschikbare) budget, zonder dat u veel tijd hoeft te besteden aan het handmatig instellen van uw biedingen. Zo houdt u meer tijd over voor de meer strategische aspecten van uw internet marketing campagnes of voor het aantrekken van nieuwe klanten. 

Geïntegreerde rapportage

Binnen een advertentiecampagne wordt uit verschillende bronnen data verzameld. Het consolideren van al deze data is tijdrovend en leidt ertoe dat data verloren gaat of inzichten niet duidelijk zijn. Programmatic marketing maakt data transparanter doordat de data van de verschillende bronnen in één centraal rapport wordt samengebracht. 

Targeting en segmentatie

Een boodschap is niet op elk moment relevant voor elke persoon. Met programmatic marketing kunt u de boodschap aanpassen aan het moment, de persoon en zelfs het apparaat. Hierdoor bereikt u een zéér specifieke doelgroep met een voor hen zéér relevante boodschap, met als gevolg dat het CTR zal stijgen. 

Betere performance

Doordat u op een efficiënte manier advertenties inkoopt en zeer relevante boodschappen kunt laten zien, verbetert u de performance van uw internet marketing campagnes. 

Meer weten over internet marketing campagnes en/of programmatic marketing? Neem dan ook eens contact op met de internet marketeers van Mediazo. 

Publicatiedatum 13/04/2015