Google gaat mogelijk toch grote banners tonen

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

Google test het tonen van banner-advertenties op de zoekpagina. Acht jaar geleden beloofde het bedrijf dat nooit te doen.

Uit een screenshot gepubliceerd door Search Engine Land blijkt dat sommige gebruikers in de Verenigde Staten een grote banner te zien krijgen bij hun zoekresultaten

Tot nu toe toont Google alleen gesponsorde zoekresultaten. Het bedrijf beloofde in 2005 nooit banners te tonen op de startpagina of de pagina met zoekresultaten. Die belofte lijkt nu te worden gebroken.

Aan Search Engine Land laat Google weten dat het om een klein experiment gaat dat alleen in de VS draait. Volgens een anonieme bron wordt er samengewerkt met dertig adverteerders. De advertentie van Southwest Airlines beslaat een groot deel van de pagina. Of alle advertenties hetzelfde formaat hebben is niet bekend.

Advertenties zijn de belangrijkste inkomsten van de zoekgigant. In het afgelopen kwartaal boekte Google een omzet van 14,8 miljard dollar. Het overgrote deel daarvan komt uit advertenties. De prijs van deze advertenties loopt echter terug. Wellicht is het gebruiken van banners een poging de gemiddelde prijs omhoog te krijgen.

Bron: nutech.nl

Publicatiedatum 24/10/2013