Google Now is nu beschikbaar voor iOS

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Google Now is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. Deze zit in de nieuwe update van de Google Zoeken-app. Google Now was al eerder gelanceerd voor gebruikers van Android-smartphones en tablets.

Door de nieuwe Google Zoeken-app te installeren krijgen gebruikers van de Apple iPhone en iPad direct de beschikking over Google Now. Google Now moet de dagelijkse informatie leveren die de gebruiker op een bepaald tijdstip nodig heeft. Zo is onderweg over een bepaalde plaats bijvoorbeeld informatie over het weer, het openbaar vervoer, verkeersinformatie en de locale bezienswaardigheden op te vragen. Daarnaast is het nieuws, sport- en financiële informatie op te vragen, bijvoorbeeld de uitslagen en tussenstanden van voetbalwedstrijden en de valuta- en aandelenkoersen.

Verhoogd batterijverbruik

De nieuwe Google Now-functionaliteit wordt door iOS-gebruikers positief ontvangen, hoewel hier wel kanttekeningen bij worden gemaakt. Zo melden gebruikers dat de gps-functionaliteit in de iPhone continu na de update van Google Zoeken continu wordt geactiveerd, ook als de app wordt afgesloten. Dit heeft een zeer negatieve invloed op het batterijverbruik van het apparaat.

Bron: computeridee.nl

Publicatiedatum 01/05/2013