Mobielvriendelijke websites vanaf 21 april hoger in Google

2 min. lezen

Overzicht

Google heeft laten weten dat het met een update komt waarbij de mobielvriendelijkheid van een website wordt meegenomen als 'rankingfactor'. Om te scoren in Google is het dus noodzakelijk dat uw website goed wordt weergegeven op mobiele telefoons en tablets. Mocht uw website niet responsive zijn of heeft u geen aparte mobiele website? Dan zal dit de posities in Google negatief beïnvloeden. 

Mobielvriendelijkheid wordt rankingsfactor

Google mobile Google gaat "mobielvriendelijkheid" meenemen als rankingfactor. Dit wil zeggen dat wanneer uw website niet mobielvriendelijk is (responsive, adaptive of mobiele website) dan zal dit uw posities in Google negatief beïnvloeden. De verwachting van Google goeroes is dat een zoekopdracht steeds meer afhankelijk wordt van het apparaat. De resultaten op een laptop of desktop kunnen dus afwijken van de resultaten op een mobiele telefoon of tablet. 

Zoekresultaten worden beïnvloed

Eerder werd al het "mobile-friendly" label geïntroduceerd door Google. In de zoekresultaten kregen bezoekers dan te zien welke website "mobielvriendelijk" was. De logische verwachting is dat Google nu ook de zoekresultaten zal beïnvloeden. Een responsive website is anno 2015 gewoon nodig.  

Mobielvriendelijk leiden tot beste resultaten

Misschien heeft u nèt een nieuwe website laten maken, maar is deze (nog) niet responsive. Een vervelende situatie, zeker omdat Google al eerder indicaties heeft afgegeven van het feit dat mobielvriendelijke websites in de toekomst een streepje voor zouden krijgen. Google wil er namelijk voor zorgen dat zoekers de beste en relevantste zoekresultaten te zien krijgen. De beste resultaten betekenen o.a. dat bezoekers niet meer hoeven te zoomen op een smartphone en dat links en call-2-actions makkelijk clickbaar zijn. Het is namelijk erg vervelend wanneer een bezoeker ontdekt dat een website (of webshop) niet mobielvriendelijk is en daardoor geneigd is om de website direct te verlaten. 

Hoe weet ik of mijn website mobielvriendelijk is?

Binnen het hulpprogramma " Google Webmaster Tools " kunt u zien of uw website voldoet aan de eisen en richtlijnen van Google. In de afgelopen maanden is Google behoorlijk actief bezig geweest met het versturen van waarschuwingen wanneer uw website niet goed ingericht was voor mobiele bezoekers. 

Echt klaar zijn voor de toekomst? 

Wilt u ook ècht klaar zijn voor de toekomst? Dan is het nu het moment om een nieuwe website te (laten) ontwikkelen en preseteren. Wilt u meer weten over responsive websites en/of webshops? Neem dan ook eens contact op met de internet marketeers van MediaZo! 

Gerelateerde nieuwsberichten: 

Publicatiedatum 12/03/2015