Pas op met openklappende menus op uw site

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

De website van uw bedrijf heeft waarschijnlijk veel interessante content. Het zou natuurlijk zonde zijn als een bezoeker die niet weet te vinden. Veel websites maken daarom gebruik van uitgebreide, al dan niet spontaan openklappende menu

Het ontwerpen van een effectieve website is niet eenvoudig. Iedere bezoeker kan immers op zoek zijn naar andere informatie. Om alle content goed te ontsluiten zonder de bezoeker direct te overweldigen, kunt u een openklappend menu aan de website toevoegen. Zo’n menu verschijnt dan als een gebruiker er met zijn muiswijzer overheen beweegt.

Nadelen van uitklapmenu’s

Pas uitklapmenu’s echter met mate toe! Er kleven namelijk een paar grote nadelen aan. Ten eerste komen de menuopties meestal pas tevoorschijn als de gebruiker met zijn muiswijzer op de menubalk gaat staan. Dan komt het openklappende menu vaak als een disoriënterende verrassing. Daarnaast zijn veel menu’s op tablets en mobiele telefoons onhandig te bedienen. Tot slot moet u bij het toepassen van een menu al van tevoren bepalen hoe uw bezoekers de informatie op uw website kunnen filteren.

Als u een online winkel heeft, kunnen gebruikers in het menu bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald merk. Maar misschien zijn ze daarentegen op zoek naar een bepaalde prijsklasse. Wees dus niet al te enthousiast met het toevoegen van menu's.

Bron: checklistwebwinkel.nl

Publicatiedatum 04/09/2013