Tablets dringen door in bedrijfsleven

1 min. lezen

Overzicht
Tabletcomputers als de iPad beginnen hun weg te vinden in het bedrijfsleven en bij overheden. Steeds vaker worden de platte computers ingezet om bedrijfsprocessen effici

Forrester Research concludeert na een inventarisatie dat bedrijven en overheden dit jaar 68 procent meer tabletcomputers zullen kopen dan in 2011. Jeff Orr van ABI Research heeft een eenvoudige verklaring: “Het patroon dat je bij smartphones zag, doet zich nu ook voor met tablets.” De apparaten vonden eerst hun weg naar de consumentenmarkt en, vanwege bewezen succes, dringen daarna door in professionele situaties.

Branchegenoot Gartner raadt bedrijven aan hun IT- en marketingafdelingen spoedig aan te passen aan de nieuwe ‘mobiele realiteit’.

Apple is nog steeds veruit de grootste leverancier, met 12 miljoen verkochte iPads in het tweede kwartaal. Google probeert nog steeds voet aan de grond te krijgen, maar slaagt daar niet goed in bij gebrek aan acceptatie van Android 4 (het meest gericht op tablets) en een efficiënt afzetkanaal.

Bovendien, zegt Dirk-Jan Huizingh van mobiele specialist Peperzaken, is het ecosysteem van Apple vanwege zijn beslotenheid en de verticale integratie veiliger dan andere systemen. Recent leverde het Groningse bedrijf nog een kleine tweehonderd iPads en een specialistische bedrijfsapp op aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

Tablets hebben volgens marktonderzoeker comScore inmiddels de status van kritische massa bereikt. Een op de vier eigenaren van een smartphone gebruikte afgelopen drie maanden ook een tablet. Ze worden vooral gebruikt in huishoudens met oudere bewoners met hogere inkomens.

Meer informatie over tablets en de mogelijkheden van een mobiele website, neem gerust contact met MediaZo! op.

Bron: Emerce

Publicatiedatum 12/06/2012