Type mobiel bepalend voor aankoopgedrag

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

Marketeers moeten rekening houden met het mobiele apparaat dat consumenten voor hun online aankopen gebruiken. Dit adviseert Tradedoubler na onderzoek onder Europese smartphonegebruikers. Ruim de helft van de ondervraagden heeft zijn smartphone wel eens gebruikt om een aankoop te doen.

Van de iPhonegebruikers doet één op de vijf dit elke week. Voor BlackBerry is dit 13% en van de Androidgebruikers gaat slechts één op de tien wekelijks over tot een mobiele aankoop. Blackberry en Androidbezitters geven vaker aan dat het mobiel shoppen uitloopt op een teleurstelling vanwege beperkingen van het toestel.

Deze laatste groepen gebruiken ook minder vaak mobiel internet en minder apps op hun telefoon. Androideigenaren gebruiken meestal de browser om over te gaan tot een aankoop. iPhonebezitters gebruiken daarvoor vaker een app.

Tablets
Zo’n dertig procent van alle smartphonebezitters gebruikt het toestel om productinformatie op te zoeken. Onder tabletgebruikers is de conversie het grootst: 35% van de zoekers gaat over tot aanschaf.

Zestig procent van de tabletgebruikers winkelt minstens één keer per maand op deze manier. De aanschafprijs van hun aankopen liggen vaak hoger dan bij smartphoneshoppers.

Ten slotte blijft deze groep groeien: 22% van alle ondervraagden heeft al een tablet en 36% geeft aan volgend jaar een tablet te willen kopen.

 

Bron: Adformatie

Publicatiedatum 13/12/2012