Veelvoorkomende fouten op websites

2 min. lezen

Overzicht

Iedereen maakt fouten. Zelfs de beste webdesigners laten wel eens een steekje vallen. De sleutel tot succes is het identificeren van deze fouten voordat deze effect hebben op zowel het bezoekersverkeer alsmede de impressie van de website. Hieronder benoemen wij 8 veelvoorkomende fouten op websites. 

Veelvoorkomende fouten op websites

Hieronder leest u 8 veelvoorkomende fouten op websites die invloed kunnen hebben op de bezoekers van uw websites.

Ziet uw website er net zo goed uit op mobiel? 

Het is belangrijk dat uw website of webshop goed functioneert op een mobiele telefoon of een tablet. Maar buiten de functionaliteit(en) is het minstens zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website er net zo goed uit ziet op een mobiel scherm als op uw laptop- of desktop-scherm. 

Spelling

Het is belangrijk dat de spelling van uw webteksten en menu-items kloppen. Wanneer u professioneel wilt overkomen dat valt het aan te bevelen om uw (web)teksten meerdere keren te lezen en te controleren op spellingsfouten en/of foutieve interpretaties van uw webteksten. 

Sociale media vergeten

Wanneer u vergeet om een link te maken naar uw Facebook, Twitter of andere sociale media kanalen, dan mist u een grote kans om in contact te blijven met uw website-bezoekers. Op dit moment geniet Facebook alleen al 1.06 billioen gebruikers. Laat deze dus niet door uw vingers glijden. Professionaliseer uw website met de beschikbare API's en maak een duidelijke verwijzing naar al uw sociale media kanalen. 

Ontbreken van een sitemap

Er is geen betere manier om bezoekers te frusteren dan een slechte navigatie op uw website of webshop. Presenteer daarom een duidelijke sitemap ( zowel zichtbaar alsmede een .xml ) om ervoor te zorgen dat bezoekers en zoekmachines de gewenste content makkelijk kunnen (terug) vinden. 

Testen! Dan pas publiceren!! 

Het is snel gebeurd. Een foutje in uw website-code waardoor de webpagina niet gevonden kan worden of op een onjuiste manier gepresenteerd staat. Test eerst uw (nieuwe) webpagina voordat u deze "online" plaatst. Hiermee voorkomt u dat onjuiste pagina's of content gepubliceerd is op het internet. 

Keyword stuffing

Het is verleidelijk om uw website vol te stoppen met zoekwoorden (en/of combinaties). Echter noemt men dit keyword-stuffing. Google is streng bij het beoordelen of uw website of -pagina zal ranken in topposities. Het volstoppen van keywords op uw website draagt hier zeker niet aan bij. Concentreer u liever op goede (web)teksten en content die bijdragen aan het onderwerp van uw website. 

Non-adaptive images

Adaptive images zijn afbeeldingen die zich aanpassen aan het scherm van de gebruiker. Adaptive images zijn daarnaast ook effectief bij het opschonen van uw HTML code. Dit is een absolute aanbeveling die kan bijdragen tot een betere gebruikerservaring. 

Flash

Stop met het gebruik van flash op uw website of webshop. Ondanks dat Flash aantrekkelijk kan zijn voor bezoekers op laptops- en desktops is flash een doodzonde voor mobiele gebruikers (met name Apple).  Op veel apparaten wordt Flash niet ondersteund waardoor u de bezoeker mist met uw boodschap. HTML5 is een uitstekend alternatief wanneer u met animaties en bewegende beelden wenst te werken. 

Advies & Realisatie

Heeft u advies nodig of wilt u geïnspireerd worden door de internet marketeers van MediaZo!? Neem dan ook vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. MediaZo! is specialist in Internet Marketing. Wij maken websites, webshops en zorgen voor een uitstekende vindbaarheid door inzet van o.a. SEO en SEA

 

Publicatiedatum 04/03/2015