Wordt Google Glass Project de toekomst?

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

Google Glass Project 

Als het aan Google ligt dan hebben we binnenkort enkel nog maar een bril nodig om mails te lezen, te bellen, op het internet te surven, te navigeren en meta-data uit de omgeving te raadplegen. Project Glass toont de toekomst van de smartphone volgens Google.

Het " Glass Project " is een Heads-up Display ( HUD ) met meta-informatie over je omgeving. Het Glass Project is een innovatief project uit het labo van Google. Een geweldig voorbeeld van hoe de (nabije) toekomst eruit kan komen te zien. In het onderstaande filmpje kun je een indruk opdoen hoe het " Glass Project " van Google werkt. 

Hoewel het product van Google Project Glass de vorm heeft van een bril is het geen échte bril. Het is een draagbare computer die op de neus rust. Voor het rechteroog bevindt zich een doorzichtig display. De 'bril' staat het toe om meerdere acties te ondernemen. Op het scherm verschijnt informatie zoals navigatie, berichten en oa. het weer. Natuurlijk kunnen er ook foto's en video's gemaakt worden. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de stem, maar ook kunnen er objecten via het display gekozen worden. Hoe het allemaal werkt kun je zien in onderstaande video.

Het is nog niet bekend wanneer en hoe dit product op de markt gaat komen. Hou voor meer informatie onze website goed in de gaten.

De toekomst volgens Google

Publicatiedatum 05/04/2012