Beste tijdstip om te posten op sociale media

1 min. lezen

Overzicht

Het beste moment om zoveel mogelijk clicks op een berichtje te krijgen is gelijk op Twitter en Facebook, maar op Tumblr (dat binnenkort ook in Nederland gaat beginnen) geldt een ander tijdstip.

Dat ontdekte Bitl.ly, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verzamelen, organiseren en verkleinen van links.

Bitl.ly keek voor wat betreft de Amerikaanse markt naar hoe content zich via de sociale netwerken verspreidt, hoe de dag en het tijdstip het aantal clicks beïnvloeden.

Twitter

Voor wat betreft Twitter: een tweet plaatsen aan het begin van de week in de middag (tussen 13.00-15.00, maandag tot en met donderdag), geeft het beste resultaat.

Facebook

Voor Facebook geldt: dat links geplaatst tussen 13.00-16.00 het beste werken, met als piek woensdag 15.00 uur.

Vrijdagavond, het minst optimale tijdstip om op diverse sociale netwerken te posten, blijkt juist voor Tumblr het beste moment te zijn. Postings na 19.00 krijgen in 24 uur meer clicks dat postings die gedurende de week zijn geplaatst.

Facebook traffic is het drukst midden in de week tussen 13.00-15.00. Het bezoek begint te vermeerderen rond 09.00 ‘s ochtends en wordt minder na 16.00 uur. Wat betreft Twitter: de pieken zitten ook tussen 09.00-15.00 uur, maandag tot en met donderdag. 

Maar het is wel zo dat als een link op Twitter veel clicks haalt, dat niet wil zeggen dat dan ook de optimale aandacht er voor is. Immers, op die tijdstippen is er veel concurrentie.

Google+

Simply Measured keek in een onderzoek naar het bezoek op Google+. De meeste activiteit vindt overdag plaats, met als piek 09.00 uur als het om merkpostings gaat en Total engagement. In de avond- en vroege ochtenduren is er de minste engagement. Van de dagen is woensdag het beste, daarna volgen maandag en donderdag.

Zaterdag en zondag zijn het minst als het om activiteit gaat.

Bron: Marketingcharts

Publicatiedatum 08/10/2012