CPM Facebook met 41 procent gestegen

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht

De gemiddelde kosten per duizend gebruikers (CPM) bij Facebook is sinds een jaar met 41 procent gestegen. Dat meldt het marketingbedrijf TBG Digital, dat metingen over het eerste kwartaal van 2012 presenteerde.

Gemiddeld betaalden adverteerders wereldwijd 25 procent meer dan in 2011. De kost per klik steeg met 25 procent, waarbij vooral Frankrijk (35 procent) opvalt. In de VS bedroeg de stijging 35 procent. In het eerste kwartaal werd een kwart van de advertenties op Facebook betaald door retailers, maar ook de financiele sector is sterk vertegenwoordigd. Voeding en drank scoren erg slecht.

Opvallend is wel dat de Click Through Rate (CTR) in verschillende landen afneemt. In Frankrijk met 13 procent, in de VS met zes. Volgens TBG is dit het gevolg van het feit dat tegenwoordig veel meer advertenties op een Facebook-pagina worden getoond.

De kost per fan steeg in een jaar tijd gemiddeld met 43 procent, met uitschieters in Engeland (77 procent). Overigens beperkt het onderzoek zich tot enkele grote landen. Nederland werd niet in het onderzoek meegenomen.

Wilt u meer weten wat social media adverteren voor uw bedrijf kan doen? Neem dan direct contact met ons op. 

Bron : emerce

Publicatiedatum 17/04/2012