Een veilige keuze met https

2 min. lezen

Overzicht

U heeft het vast wel al eens meegemaakt: U bezoekt een website en krijgt de melding of u 'onveilige items' op deze pagina wilt weergeven. U vraagt zich af wat deze 'onveilige items' zullen zijn, het klinkt wel spannend. Uiteindelijk besluit u uw internetbrowser te sluiten, blijkbaar was deze website niet zo veilig als dat hij er in eerste instantie uitzag. 

Bied je website of webshop alleen aan via https

Het is een duidelijk voorbeeld waar de melding zorgt voor een negatieve ervaring en een afhaker (bouncer). En al wordt deze melding in de meeste gebruikte internetbrowsers niet (meer) getoond, toch komt hij, voornamelijk bij internet explorer, nog wel eens voor. Het is een 'no-brainer' om te stellen dat het conversiepercentage hoger was geweest wanneer de melding niet getoond werd. Daarnaast doet het uw naam ook geen goed. Niemand wil immers met 'onveilige items' geassocieerd worden.

Oorzaak

De oorzaak van dergelijke meldingen is dat een pagina over https (secure) wordt opgevraagd waarbij er elementen op de pagina staan die over http (non-secure) worden opgevraagd. U zou verwachten dat wanneer er van http naar https switcht, alles op die manier ook opgevraagd wordt. Helaas gebeurt het nog (tè) vaak dat elementen hard gecodeerd staan in het CMS, waarbij de switch niet plaatsvindt en het element altijd over http opgevraagd wordt. Veel voorkomende problemen ziet u bijvoorbeeld bij afbeeldingen, elementen die zijn ingeframed of bij conversie/trackingpixels. Bij de laatste groep is het best schrijnend, want die plaatst u juist om conversies te meten ( en uiteraard te verhogen ) en zij zorgen dan juist voor minder conversies. 

Om uw conversies op peil en uw naam zuiver te houden is het onze tip om altijd te checken dat wanneer uw pagina opgevraagd wordt via https, ook alle elementen op de pagina over https worden opgevraagd.

Volledig secure

Een nog betere tip is om volledig over te stappen op https en niets meer over http toe te staan. Dit heeft ook te maken met het besluit van Google in December 2014 dat het verkeer via http als onveilig gaat markeren en daarmee voorrang verleend aan webshops en websites op https. Dit is geen meerjarenplan, maar een plan dat Google dit jaar nog gaat uitvoeren. In Google Chrome zullen na de implementatie de websites en webshops die standaard over http worden opgevraagd als onveilig worden bestempeld. Na de implementatie in Chrome is het een kleine stap naar de Google zoekmachine, waar je dan ook kunt verwachten dat sites als onveilig gemarkeerd gaan worden. Dat gaat dan weer ten koste van de doorclicks, het aantal bezoeken en uiteindelijk, u raadt het al, het aantal conversies. 

Stap vandaag nog over op https

Neem vandaag nog contact op met de internet marketeers van MediaZo! die u verder kunnen adviseren en helpen met de overstap naar een veilige omgeving voor uw website of webshop. 

Bron:Twinkle Magazine

 

Publicatiedatum 22/01/2015