E-mailmarketing: verrijk je database voor hogere openrates

1 min. lezen

Overzicht
Door te segmenteren en personaliseren kun je de relevantie van je e-mailcampagnes verhogen. Het lukt je daardoor beter om ontvangers te betrekken bij je e-mailcampagnes en dit zou je terug moeten zien in de open- en klikpercentages. Frankwatching is een klein onderzoek gestart om te kijken of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Uit het onderzoek blijkt dat het openpercentage 14% hoger ligt bij gesegmenteerde campagnes dan bij niet-gesegmenteerde campagnes. Daarnaast ligt ook het klikpercentage bij gesegmenteerde campagnes 5,5% hoger. Segmenteren werkt dus heel effectief! Toch zien we vaak dat er niet wordt gesegmenteerd, omdat er te weinig profielkenmerken beschikbaar zijn. Hoe kun je een e-mailmarketingdatabase het beste verrijken?

De uitdaging om effectief te kunnen segmenteren ligt in het verzamelen van de juiste profielkenmerken. Denk daarom van tevoren goed na over de kenmerken die je gaat verzamelen. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg profielkenmerken verzamelt, zodat je kunt segmenteren en extra betrokkenheid creëert? Er zijn verschillende methodes die je toe kunt passen.

Het aanmeldformulier

Vaak wordt er op het aanmeldformulier naar profielkenmerken gevraagd. Je kunt naar zoveel kenmerken vragen als je wilt. Aan de ene kant wil je naar weinig kenmerken vragen, zodat de drempel laag blijft. Aan de andere kant kun je beter segmenteren als je meer van een ontvanger af weet. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en kies alleen voor de profielkenmerken die je gebruikt voor personalisatie of segmentatie. Zorg er in ieder geval voor dat je aanmeldformulier gebruiksvriendelijk is.

Bron: Frankwatching

De specialisten van MediaZo! helpen u graag met het optimaliseren van uw nieuwsbrief en triggers. Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

Tags: Online marketing, contentmanagement, online tools

Publicatiedatum 18/07/2013