Google presenteert nieuw zoekalgoritme

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Google heeft een nieuw zoekalgoritme gepresenteerd, gericht op het snel afhandelen van zoekopdrachten die als vraag geformuleerd zijn. Het algoritme werd twee weken geleden al ge

Google-topman Larry Page maakte dat tegenover de pers bekend in de garage waar Google in zijn begindagen zat, schrijft Techcrunch. De update van het zoekalgoritme heet "Hummingbird" en is gericht op het sneller parsen (ontleden) van meer complexe zoektermen zoals hele vragen.

De vernieuwing zorgt er onder andere voor dat als mensen in de vorm van een vraag zoeken de relevante resultaten bovenaan komen te staan. 

Kenniskaart 

Bovendien heeft Google zijn knowledge graph of kenniskaart geüpdatet. Die optie toont bijvoorbeeld al informatie over bekende personen of landen in een apart venster. Zo'n venster kan ook het antwoord op een vergelijkingsvraag gaan geven. Die vernieuwing werkt mogelijk nog niet voor iedereen.

Google noemt Hummingbird de grootste vernieuwing van zijn zoekmachine sinds de Caffeine-snelheidsupdate die in 2009 werd doorgevoerd. Technische details noemde Google niet, wel laat het bedrijf weten dat de vernieuwing invloed heeft op zo'n 90 procent van de zoekacties.

 

Bron: nu.nl

Publicatiedatum 27/09/2013