Google vraagt .lol aan

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Google wil naast de extensies .youtube, .docs en .google ook domeinen als .lol vastleggen vanwege 'de creatieve potentie'.

Dat laat het bedrijf weten in een blog.

ICANN, de organisatie die de infrastructuur van het internet beheert en gaat over het toewijzen van extensies, zal binnenkort naast .com of .nl ook andere extensies beschikbaar maken. Bedrijven kunnen zich tot half juni inschrijven.

Er is veel kritiek op de stap omdat bedrijven hun eigen naam en alle domeinen die erop lijken wel moeten vastleggen om schade door nepsites te voorkomen. Eén extensie gaat zo'n 140.000 euro kosten.

Vier groepen

Google heeft laten weten diverse aanvragen te hebben ingediend in vier categorieën. De eerste groep zijn extensies die slaan op merknamen, zoals .google. De tweede groep bestaat uit domeinen die gerelateerd zijn aan diensten, zoals .docs.

Ook wil de zoekgigant bijvoorbeeld .youtube vastleggen om het gebruiksgemak te vergroten en tot slotte heeft het bedrijf interesse getoond in domeinen waar 'creatieve potentie' inzit. Als voorbeeld noemt Google .lol, een afkorting voor laughing out loud.

Heeft u ook vragen over domeinnamen of hosting van uw (nieuwe) website, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bron: nu.nl

Publicatiedatum 01/06/2012