Kan Bing een grote deuk veroorzaken in de zoekresultaten van Google?

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Zoekmachine Bing van Microsoft probeert al sinds de lancering een significante deuk te veroorzaken in het aandeel van Google op de zoekmarkt, maar de groei van de zoekmachine gaat nog steeds niet heel erg snel. Nu Apple gisteren iOS 7 bekendmaakte, lijkt daar verandering in te gaan komen. Apple heeft Bing nog niet ingesteld als standaard zoekmachine op de apparaten, maar heeft Google vervangen door Bing in Siri. Hierdoor lijkt de zoekmachine te gaan concurreren met Google en de bijbehorende Knowledge Graph.

Siri zal in de toekomst zoekresultaten van Bing weergeven wanneer het geen direct antwoord heeft voor de gebruiker. Momenteel is Siri deels afhankelijk van Wikipedia om gebruikers de juiste informatie te geven. Google's Knowledge Graph is nagenoeg volledig afhankelijk van Wikipedia. Ook gebruikt Siri momenteel Twitter wanneer gebruikers willen weten wat mensen over een bepaald onerwerp vinden.

Met Bing hoopt Siri een betere concurrent te worden tegenover Google's Voice Search, dat voor Android-gebruikers nagenoeg de enige manier is om te zoeken via hun mobiele apparaten. Aangezien er behoorlijk wat mensen zijn die in het bezit zijn van een iOS-apparaat, kan Apple Bing goed helpen om in de toekomst een nog grotere zoekmachine te worden. Maar Microsoft pusht het gebruik van Bing ondertussen ook erg goed via Windows en Xbox, ook twee populaire producten. In Windows 8.1 zal Bing bijvoorbeeld nog beter naar voren komen.

Bron: DutchCowboys

Publicatiedatum 13/06/2013