Mobiel steeds belangrijker, ook voor uw marketing campagnes

2 min. lezen

Overzicht

Men gebruikt de smartphone vooral tijdens het wachten. Onze smartphone is érg belangrijk voor ons geworden. Zelfs 80% van de mensen is (bijna) onafscheidelijk van zijn of haar smartphone. Een unieke kans voor marketeers natuurlijk! 

 

Men vergeet vaak nog in hun marketing uitingen het mobiele medium op te nemen. Men zoekt steeds vaker via de smartphone of tablet iets op, vooral tijdens het wachten. Daarnaast blijkt dat de conversie vaak hoger ligt t.o.v. een desktop bezoeker. Uiteraard mist u dus automatisch een behoorlijk aantal potentiële klanten wanneer u hen niet voorziet van het gebruikersgemak op uw website en u niet naast uw concurrentie bent opgenomen in de zoekresultaten van Google ( geoptimaliseerd voor mobiel ). Dit is anno 2014/2015 echt niet meer mogelijk, vergelijkbaar met een occasionverkoper die een auto zonder stuur aanbiedt.

Tweederde van de Nederlanders (65%) gebruikt de smartphone wel eens tijdens het wachten. Daarnaast vaak tijdens het televisie kijken (57%), tijdens het reizen (50%) en tijdens het winkelen (46%). Dit zijn toch cijfers wat elk bedrijf moet aansporen tot het overgaan in actie. Vooral als men aangeeft (84%) dat ze liever maand zonder alcohol zitten dan maand geen mobiele telefoon.

In de basis is het belangrijk dat u uw bezoeker helpt d.m.v een mobiel vriendelijke website voor het optimale navigatie gemak. Daarnaast is de informatie wat u toont volledig zichtbaar en zijn de "buttons" opvallen en gemakkelijk aan te klikken. Dit zal uw conversie doen verhogen doordat de gebruiker zich op zijn gemak voelt om het "formulier" in te vullen/af te ronden, en niet moeilijk hoeft te doen om een 2 à 3 tal gegevens in te voeren.

Hiervoor zou u aan een responsive design kunnen denken zodat uw website op alle apparaten goed zichtbaar is. MediaZo! adviseert u uiteraard graag over de mogelijkheden en kansen.

Daarnaast is het mogelijk om de adverteren via o.a. Google specifiek voor uw mobiele bezoeker. Daar stemt u uw complete advertentie campagne op af of u laat een Google partner specialist ( bijvoorbeeld MediaZo! ) u helpen om dit voor u te beheren en daarmee uw doelstellingen/wensen te realiseren. Daarbij is het zo dat veel bedrijven hier nog weinig mee doen waardoor de kosten nog relatief laag zijn en u toch een groot bereik heeft met een hogere conversie gehalte.

Interesse gekregen of nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten op het gebied van internet marketing

 

Publicatiedatum 20/11/2014