Nederlanders kopen steeds vaker online

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Steeds meer Nederlanders zijn de afgelopen jaren vaker gaan winkelen op internet. In 2011 kochten zeven op de tien mensen iets online, waarmee ons land behoort tot de top van de Europese Unie.

Alleen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken shopten nog meer mensen online, zo blijkt dinsdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Roemenië en Bulgarije hebben de minste kopers op internet. In de EU kopen gemiddeld vier op de tien mensen via internet. Meer dan de helft van de Nederlanders regelde afgelopen jaar reisjes en vakantieonderkomens via internet. Maar ook kaartjes voor evenementen, boeken, kleding en sportspullen worden meer besteld.

Ook Nederlandse ouderen weten goed hun weg te vinden op het web, hun aandeel in de online aankopen verdrievoudigde sinds 2006. Het aandeel van jongeren tussen 16 en 25 jaar steeg diezelfde periode van 57 tot 80 procent, aldus het CBS.

De grootste groep online shoppers zijn de 25 tot 45-jarigen. Zo'n 85 procent van deze groep koopt wel eens producten via internet.

Wilt u meer informatie over online verkoop mogelijkheden dan verwijzen wij u graag door naar onze webshop informatie pagina. Ook kunt u contact met ons opnemen voor verdere vragen.

Bron : nu.nl

Publicatiedatum 15/05/2012