Nieuwe Koop op afstand wet, MediaZo! adviseert

1 min. lezen

Overzicht

Wilt u er zeker van zijn dat uw webwinkel aan deze nieuwe wet voldoet? MediaZo! adviseert/informeert u graag ten alle tijden zodat u met een gerust hart uw professionele webwinkel kunt beheren. Zo kunt u zich concentreren op uw werkvlak en verkoop en MediaZo! verzorgd de rest zodat u altijd op to date bent.

De nieuwe wet koop op afstand

Langere bedenktijd van 14 kalenderdagen in plaats van 7 voorheen. Binnen deze periode mag het product zonder opgave van reden terug gestuurd worden. U dient de koper goed te informeren over o.a. het bestelproces, uw gegevens en dat de koper een betalingsverplichting aangaat als deze akkoord gaat met de bestelling. Daarnaast moet u de koper de bevestiging van de overeenkomst z.s.m. doorgeven op een "duurzame" gegevensdrager. Gelukkig dat MediaZo! deze processen automatiseert waardoor u maar 1 maal tijd & kosten hoeft te investeren om aan deze wettelijke eisen te voldoen, zo kunt u voortaan uw koper op de juiste en eenvoudige manier informeren.

Voldoet uw webwinkel niet aan zijn informatieverplichtingen over de bedenktijd bijvoorbeeld, dan wordt de bedenktijd automatisch verlengt met maximaal 12 maanden. Dit soort gevaren schuilen in een slechte of niet doordachte informatie voorzieningen, een partij als MediaZo! contact kan u daar altijd in adviseren wanneer u een nieuwe webwinkel wilt starten of deze aan een opfris beurt toe is.

Neem contact op met één van onze accountmanagers indien u hiermee aan de slag wilt.

Publicatiedatum 03/12/2014   |   Auteur Michael Müller