Overstappen van black hat naar white hat SEO betekent niet dat Google je website gaat waarderen

1 min. lezen

Overzicht

Betere resultaten in zoekmachines scoren? 

Het overstappen van de " black hat "  naar " white hat " SEO betekent niet automatisch dat Google je website (beter) zal gaan waarderen. Onder Black hat SEO verstaan we het gebruik van technieken die ervoor zorgen dat je website hoger en beter in de zoekmachines kan presteren, echter absoluut verboden worden door o.a. Google. Hier is de laatste tijd is er nogal wat discussie over ontstaan, hieronder ook de aanpassingen die Matt Cutts van Google bekend maakte m.b.t. het ranken van je website in Google. Cutts geeft aan dat het 'overdrijven' in SEO optimalisatie niet automatisch betekent dat Google je website beter zal waarderen dan andere websites met minder marketingbudget en/of SEO optimalisatie

Aanpassingen algoritme

Google is al jaren bezig met de optimalisatie van het eigen algoritme om hiermee de beste resultaten te matchen aan de zoekopdrachten van de gebruikers. De bekende ' Panda-update ' werd ingezet om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van je "unieke" content meer invloed zou krijgen binnen de zoekmachine resultaten. 

Effecten

Om je website goed vindbaar te maken is natuurlijk een goede website en domeinnaam nodig. Google stelt diverse tools, waaronder Google Analytics, Google webmaster tools, Google insights en Google Adwords om je als ' website beheerder ' goed op weg te helpen. Wanneer je de website ' op orde ' hebt ben je klaar voor zoekmachine optimalisatie en je posities binnen zoek diverse zoekmachines te 'claimen'. 

Meer informatie? Kijk eens op onze website, www.mediazo.nl 

Publicatiedatum 31/03/2012