Valse Twittervolgers zijn ware plaag

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Het aantal valse Twitterprofielen neemt zienderogen toe. De gemiddelde prijs voor valse volgers bedraagt 18 dollar per 1.000 volgers. 61 procent van de valse Twitteraccounts is minder dan drie maanden oud. Dat blijkt uit onderzoek van Barracuda Labs.

Barracuda Labs maakte eerder dit jaar bij wijze van proef drie Twitteraccounts aan en kocht voor elk van deze accounts tussen de 20.000 en 70.000 Twitter-volgers via eBay en andere websites.

Verkopers zijn volgens het onderzoek overal te vinden: Er zijn 20 verkopers op eBay en 58 websites onder de top honderd zoekresultaten van Google die valse Twitterprofielen aanbieden.

Misbruikers zijn meestal te herkennen aan het grote aantal volgers: De gemiddelde misbruiker heeft 48.885 Twittervolgers. De gemiddelde valse Twitter-account volgt 1.799 accounts.

De valse profielen vormen volgens het bedrijf een florerende en groeiende zwarte markt. Daar zijn mensen actief die duizenden valse profielen verkopen aan personen die deze nepaccounts gebruiken voor likes en follows die hun populariteit vergroten, om advertenties te verkopen op basis van hun grote aantal volgers en voor andere schimmige praktijken.

Nepgebruikers zouden een belangrijk aandachtspunt moeten vormen voor zowel Facebook als Twitter, vindt Barracuda Networks. Ook al omdat het een duidelijke bedreiging vormt voor de advertentieomzet. Bedrijven beginnen zich namelijk vragen te stellen over de werkelijke zichtbaarheid en reikwijdte van hun advertentiecampagnes.

Betrouwbaar online adverteren? Vraag aan MediaZo! u te adviseren

Bron: Emerce

Publicatiedatum 07/08/2012