Webshop scant lichaam via webcam

NEWS_READING_TIME_LESSTHAN 1 NEWS_READING_TIME_MINUTE.

Overzicht
Het Nederlandse bedrijf Fasha heeft een scanner ontwikkeld waarmee mensen thuis digitaal kleding kunnen passen zodat ze de goede maat kunnen bestellen.

Dat laat het bedrijf maandag weten. Via Fasha.com kunnen klanten kleding kopen uit 200 webshops. Het bedrijf heeft nu in samenwerking met Kennispark Twente speciale software ontwikkeld voor webcams.

Gebruikers kunnen dan via een webcam hun kledingmaat en lichaamstype laten berekenen. Dat gebeurt naar aanleiding van drie poses. 

Maten

"Het gaat dan wel verder dan de maten medium en large. Een persoon wordt ingedeeld in bepaalde lichaamstypes en aan de hand daarvan wordt gekeken of een kledingstuk geschikt is", legt een woordvoerder uit.

"De software is te gebruiken met de eigen webcam van mensen." Tot nu toe is de dienst alleen getest in het onderzoekslab. Fasha zoekt daarom 1000 Nederlanders om de scanner in de praktijk te testen.

In diverse Amerikaanse winkelketens wordt al geëxperimenteerd met lichaamsscanners, bijvoorbeeld via de Kinect van Microsoft. Dan wordt een 3D-scan van het lichaam gemaakt om de ideale kleding te vinden voor de specifieke afmetingen van een lichaam.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum 11/12/2012